Alles over flexibel personeel inzetten

Voordelen:

 • Maximale flexibiliteit
 • Geen omkijken naar salarisadministratie
 • Geen doorbetalingsplicht bij ziekte
 • Geen arbeidsrechtelijke risico’s

Bel direct naar 020 - 723 09 53 voor meer informatie!

Alles over flexibel personeel inzetten

Flexibel personeel (flexwerkers) inzetten blijft onverminderd populair. Het aantal flexwerkers dat door werkgevers wordt ingezet, is het stijgt al jaren. Een op de drie arbeiders is flexwerker. De Wet arbeidsmarkt in balans maakt het voor werkgevers aantrekkelijker om personeel in vaste dienst te nemen, maar veel ondernemers houden een grote behoefte aan flexwerkers. 

Wat is een flexwerker?

Een flexwerker is een werknemer zonder vast arbeidscontract en werkt meestal niet lang voor dezelfde werk- of opdrachtgever. Daarnaast heeft een flexwerker vaak geen vast urenaantal afgesproken met de werkgever, waardoor hij of zij flexibel kan worden ingezet. Voorbeelden van een flexwerker:

 • Een freelancer
 • Een uitzendkracht
 • Een payroller
 • Een seizoensarbeider
 • Een oproepkracht
 • Een werknemer met een 0-uren contract

Waarom maken werkgevers gebruik van flexwerkers?

Flexwerkers kunnen op projectmatige basis worden ingezet voor incidentele of tijdelijke werkzaamheden. Als bedrijf kun je voor een tijdelijke periode specifieke kennis en vaardigheden in huis halen die op dat moment gevraagd zijn.

Flexibele schil

Flexwerkers worden steeds vaker ingezet voor reguliere werkzaamheden. Veel bedrijven doen dit zodat ze de bedrijfsomvang snel kunnen aanpassen. Het gedeelte van het personeelsbestand waarmee ze dit kunnen bewerkstelligen, wordt de flexibele schil genoemd. Met flexibel personeel kun je pieken in het werk opvangen. Als er minder werk is, wordt minder beroep gedaan op flexwerkers. Dit beperkt het risico op overcapaciteit.

Het gemak van personeel verlonen

Als je medewerkers verloont via Tentoo, worden wij de juridisch werkgever. Wij verzorgen alle administratieve en juridische taken. Wij betalen bijvoorbeeld de nettolonen uit en dragen de premies en loonbelastingen af. Ook verstrekken we de loonstroken en verwerken ziek- en betermeldingen. En jij? Jij maakt alleen de de werkafspraken (loon, werkuren, werkzaamheden) met de medewerker en stuurt hem aan op de werkvloer. Vervolgens ben je vrij van de doorbetalingsplicht bij ziekte en vrij van vorderingen of naheffingen. Tentoo ondersteunt jou in je werkgeverschap zodat je de vrijheid hebt om bezig te zijn met dat waarvoor je ondernemer bent geworden.

Uitzendovereenkomst of payrollovereenkomst?

Bij Tentoo kun je in 2020 op twee manieren medewerkers verlonen: met een uitzendovereenkomst en/of met een payrollovereenkomst. Het belangrijkste verschil: met de één kun je medewerkers tot 5,5 jaar flexibel inzetten (uitzenden), met de ander (payroll) kun je medewerkers zelf werven en exclusief voor jouw bedrijf inzetten. In beide gevallen worden wij de juridisch werkgever van de medewerker(s) en dat levert jou veel voordelen op.

Advies

Benieuwd welke manier van verlonen het beste bij jouw situatie past? Of wil je weten hoe je de uitzendovereenkomst en de payrollovereenkomst kunt combineren? Onze adviseurs leggen het graag aan je uit. Vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan. Dit kan telefonisch of een-op-een, net wat jij het prettigst vindt. Uiteraard kun je ons ook direct bellen via 020 - 723 09 53. Wij helpen je graag!

Ja, neem contact met mij op!

Vul hier alsjeblieft je volledige naam in.

Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in.

Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »