Ondernemen heeft voor- en nadelen. Je hebt meer vrijheid, kunt je eigen keuzes maken, en hebt fiscaal (starters)voordeel. Maar je geeft ook een aantal zekerheden op. Want als je nu elke maand automatisch je salaris op je rekening gestort krijgt, gaat dat straks niet meer zo vanzelf. Toch zijn ook daar oplossingen voor.
Na de zomer starten als ondernemer?
De zomer is om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. We genieten van wat extra vrije tijd, met een koud drankje in de zon. Lekker op het strand of relaxed in je eigen tuin. Voor veel mensen is het ook de tijd voor reflectie. ‘Vind ik mijn baan nog leuk?’ en ‘Wat wil ik met mijn carrière?’, zijn vragen die opborrelen. Het begin van de herfst is voor veel mensen het moment om het roer om te gooien. Misschien wil je wel voor jezelf beginnen? Maar wat zijn hierbij de risico’s en waar moet je aan denken voordat je begint? We helpen je op weg!
Ondernemen heeft voor- en nadelen
Parttime ondernemen
Je kunt ervoor kiezen om niet volledig als ondernemer te beginnen. Op die manier ben je niet helemaal afhankelijk van het inkomen dat je genereert als ondernemer. Veel mensen kiezen voor deze tussenvorm omdat ze zo kunnen ontdekken of ondernemen iets voor ze is. Ze beginnen bijvoorbeeld 1 dag per week en leveren zo minimaal salaris in op hun vaste baan. Als ondernemen toch niet zo bij je past, kun je dan vaak weer je volledige uren terugkrijgen in je vaste baan. En als ondernemen toch je passie is, kun je het langzaam verder uitbouwen.
Meer zekerheid
Het wegvallen van een sociaal vangnet is voor veel mensen de reden om (nog) niet te starten als ondernemer. Maar wat als daar nou ook een oplossing voor is? En je kunt starten met meer zekerheid? Je hebt niet per se een KVK-inschrijving nodig en hoeft je zelfs geen zorgen te maken over de administratie. Handig toch?
De voordelen op een rij:
- Verzekerd voor WW, ZW en WIA
- Geen zorgen over de administratie of de belastingen
- Je mag ook werken voor één opdrachtgever
- Inschrijven bij de KVK mag, maar hoeft niet
- Je ontvangt binnen 7 dagen je geld
Hoe werkt het?
Als je als freelancer begint via Tentoo, nemen wij de hele administratie uit handen. Je zoekt wel zelf je eigen opdrachten en spreekt het tarief af met je opdrachtgever. Tentoo regelt de facturatie en omdat je fictief in dienst komt bij Tentoo, ben je ook zeker van inkomen als je ziek bent of tijdelijk zonder opdrachten zit.
Bekijk hier alles over Tentoo Freelance.