Tentoo DC&C B.V. - payrolling op basis van het Rariteitenbesluit

Wijze van verloning
Tentoo DC&C B.V. verloont op basis van het Rariteitenbesluit. Het betreft hier artiesten, redactiemedewerkers en freelancers die niet onder een gezagsverhouding vallen. Zij maken hun eigen prijsafspraken met hun opdrachtgevers en bepalen samen met de opdrachtgever de duur van de overeenkomst. Ook geven zij in onafhankelijk overleg hun eigen invulling aan de opdracht. Bovendien geldt: einde contract is einde verplichting.

Fictief werkgeverschap
De rariteitenregeling is in het leven geroepen om artiesten en freelancers te verzekeren voor de Werkloosheidswet, de Ziektewet en de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA, opvolger van de WAO). Daarbij gaat de opdrachtnemer (freelancer) met Tentoo een 'Overeenkomst van opdracht' aan en uitdrukkelijk geen arbeidsovereenkomst (dienstbetrekking). Uit hoofde van de rariteitenregeling bestaat dan wel een 'fictief' dienstverband, waarbij de opdrachtnemer als 'fictief' opdrachtnemer is verzekerd. Tentoo is dan 'fictief' werkgever. Met andere woorden: Tentoo treedt op als tussenkomende partij en doorbreekt daarmee de formele band tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer.

BTW nummer: NL8151 99 715 B01

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »