Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Gratis whitepapers

Op deze pagina staan een aantal informatieve whitepapers die je gratis kunt downloaden. Door deze papers beschikbaar te stellen willen wij bijdragen aan een stukje onbekommerd ondernemerschap!

Payrolling voor zzp'ers

Payrolling voor zzp'ers

Steeds meer freelancers kiezen ervoor om via payrolling te werken. Maar waarom eigenlijk? Wat houdt het in? En wat zijn de voordelen? Je leest het in dit whitepaper!

Beoordelingsbeleid

Beoordelingsbeleid

Wist je dat een goed beoordelingsbeleid leidt tot kwaliteit, betere samenwerking en meer motivatie op de werkvloer? Met deze Starterskit kunnen MKB'ers snel met een goede manier van beoordelen aan de slag!

Parttime Ondernemen

Parttime Ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer naast een vaste baan, het wordt steeds populairder. Hybride ondernemen noemen we dit. Wat zijn de risico's en hoe pak je het aan? Lees het hier!

Wet DBA

Wet DBA

Zzp'ers en opdrachtgevers zijn in rep en roer. De VAR voor zzp'ers is vervangen voor de modelovereenkomsten van de Wet DBA. Wat zijn de gevolgen en hoe ga je hiermee om? En wat is de stand van zaken? Je leest het in dit paper!

Personeel aannemen

Personeel aannemen

Wat komt er op je af als je je eerste werknemer in dienst neemt? Nou, best wel een hoop werk! En er komen ook risico's bij kijken. Je leest erover in dit whitepaper, waarin we je ook een alternatief tonen.

Employer branding

Employer branding

De economie trekt weer aan en het aantal vacatures stijgt snel. Bedrijven moeten met elkaar concurreren in de jacht op talent. Employer branding helpt je in de concurrentiestrijd. Wat betekent employer branding en hoe zet je het succesvol in?

Ontslag wegens disfunctioneren

Ontslag wegens disfunctioneren

Als een medewerker niet goed functioneert, dan wil je dat het liefst samen oplossen. Hoe pak je dat aan? Wat als ontslag de enige oplossing blijkt? Waar moet een ontslagaanvraag aan voldoen?

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Als ondernemer met personeel moet de salarisadministratie op orde zijn. Ons advies: doe dit vooral niet zelf! Natuurlijk spreken wij voor eigen parochie, maar als je dit paper hebt gelezen dan ben ook jij hiervan overtuigd.

HR-beleid 2.0

HR-beleid 2.0

Nu de economie aantrekt is het moeilijker om nieuw talent te werven voor je vacatures. Het is slim je HR-beleid aan te passen aan de nieuwe generatie. Zo word je een werkgever waar talent voor wíl werken!

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Medewerkers die goed presteren wil je als werkgever natuurlijk belonen. Je wil zo zorgen voor meer motivatie en betrokkenheid op de werkvloer. Maar hoe pas je beloningen op een juiste manier toe binnen je bedrijf?

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het ontslaan van een medewerker is nooit leuk, maar ontslag op staande voet is extra vervelend. De situatie is dan zo ernstig dat je direct afscheid moet nemen van een medewerker. Wat betekent dit?

De WWZ in economisch grillige tijden

De WWZ in economisch grillige tijden

De WWZ maakt het werkgevers lastig: de mogelijkheden van flexibele arbeidscontracten worden beperkt. En dat terwijl het economische herstel broos is. Hoe ga je hier mee om?

Wanbetalers

Wanbetalers

Misschien wel de grootste ergernis van zzp'ers: opdrachtgevers die de rekening niet of te laat betalen. In dit paper lees je hoe je dit probleem tot een minimum kunt beperken.

Personeelshandboek

Personeelshandboek

Veel MKB'ers denken dat een personeelshandboek alleen iets is voor grotere bedrijven. Maar ook bij MKB’ers zorgt een handboek voor duidelijkheid op de werkvloer, meer werkplezier en een meer productiviteit. Download het handboek!

Functieprofielen

Functieprofielen

Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid. Voor werving en selectie, maar ook om bedrijfsstrategische redenen. Waarom? Dat lees je in de paper. Je krijgt ook acht tips voor het opstellen van de profielen!

Alle maatregelen van de Wet Werk en Zekerheid

Alle maatregelen van de Wet Werk en Zekerheid

In 2014 is de Wet Werk en Zekerheid ingevoerd. De regels rondom flexibele arbeidscontracten zijn flink veranderd. In dit paper staan alle maatregelen van deze wet overzichtelijk onder elkaar.

Freelancers over Tentoo

 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker

7.8
Tentoo scoort een 7.8/10 op basis van 1.269 beoordelingen

Werkgevers over Tentoo

 • "Voor ons vast personeel verzorgt Tentoo de salarisadministratie en voor ons flexibel personeel maken wij gebruk van payrolling. Het is handig dat wij alles bij één leverancier kunnen onderbrengen. Daarbij spreekt de hoge mate van automatisering ons enorm aan!"

  Petra Bertelink - HR Manager Mathijs Maaltijdbox
 • “Act4you werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Tentoo. Ontzorgt en goede service!”

  Ellenor Spreeuw - Oprichter Act4you
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Samen met Tentoo groeien we en dankzij Tentoo groeien we!"

  Maartje van der Hoeven - Eigenaar Models at Work
 • "Tentoo is een betrouwbare en solide payroll partij die SBS met adviezen ondersteunt en die professionaliteit, dienstverlening en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan."

  Amunda Schaap - Manager Personeelszaken SBS
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Kwaliteit is het handelsmerk van het ANP, kwaliteit is ook wat wij zoeken bij onze partner in payrolling. Daarom werkt het ANP samen met Tentoo."

  Johan Groeneveld - Adjunct hoofdredacteur ANP

payroll
Tentoo scoort een 8.0/10 op basis van 169 beoordelingen

Hebben de sprong al gewaagd...

 • Streetwise
 • SBS
 • Models At Work
 • Act4you
 • Rebel
 • ANP
 • Bridge Marketing
 • Aaaaha
 • ID&T
 • Premeo
 • ProSpex
 • Tonys
 • Oddessey
 • FunX
 • Continu
 • Sanoma

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »