Gratis whitepapers

Op deze pagina staan een aantal informatieve whitepapers die je gratis kunt downloaden. Door deze papers beschikbaar te stellen willen wij bijdragen aan een stukje onbekommerd ondernemerschap!

 Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Zzp’ers en hun opdrachtgevers horen sinds 1 mei 2016 samen te werken op basis van de Wet DBA. Maar daarop wordt pas vanaf 1 juli 2018 gehandhaafd. En nu?

Wanbetalers

Wanbetalers

Het is misschien wel de grootste ergernis van zzp'ers: opdrachtgevers die de rekening niet of te laat betalen.

In dit whitepaper lees je hoe je dit probleem tot een minimum kunt beperken.

Personeel aannemen

Personeel aannemen

Wat komt er op je af als je je eerste werknemer in dienst neemt? Nou, best wel een hoop werk! En er komen ook risico's bij kijken. Je leest erover in dit whitepaper, waarin we je ook een alternatief tonen.

Functieprofielen

Functieprofielen

Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid. Voor werving en selectie, maar ook om bedrijfsstrategische redenen. Waarom? Dat lees je in de paper. Je krijgt ook acht tips voor het opstellen van de profielen!

Payrolling voor zzp'ers en freelancers

Payrolling voor zzp'ers en freelancers

Steeds meer freelancers kiezen voor het werken via payrolling. Waarom? Wat houdt het in? En wat zijn de voordelen? Je leest het in dit whitepaper!

Beoordelingsbeleid

Beoordelingsbeleid

Wist je dat een goed beoordelingsbeleid leidt tot kwaliteit, betere samenwerking en meer motivatie op de werkvloer? Met deze Starterskit kunnen MKB'ers snel met een goede manier van beoordelen aan de slag!

HR-beleid 2.0

HR-beleid 2.0

Nu de economie aantrekt is het moeilijker om nieuw talent te werven voor je vacatures. Het is slim je HR-beleid aan te passen aan de nieuwe generatie. Zo word je een werkgever waar talent voor wíl werken!

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Als ondernemer met personeel moet de salarisadministratie op orde zijn. Ons advies: doe dit vooral niet zelf! Natuurlijk spreken wij voor eigen parochie, maar als je dit paper hebt gelezen dan ben ook jij hiervan overtuigd.

Personeelshandboek

Personeelshandboek

Veel MKB'ers denken dat een personeelshandboek alleen iets is voor grotere bedrijven. Maar ook bij MKB’ers zorgt een handboek voor duidelijkheid op de werkvloer, meer werkplezier en een meer productiviteit.

Employer branding

Employer branding

De economie trekt weer aan en het aantal vacatures stijgt snel. Bedrijven moeten met elkaar concurreren in de jacht op talent. Employer branding helpt je in de concurrentiestrijd. Wat betekent employer branding en hoe zet je het succesvol in?

Ontslag wegens disfunctioneren

Ontslag wegens disfunctioneren

Als een medewerker niet goed functioneert, dan wil je dat het liefst samen oplossen. Hoe pak je dat aan? Wat als ontslag de enige oplossing blijkt? Waar moet een ontslagaanvraag aan voldoen?

De WWZ in economisch grillige tijden

De WWZ in economisch grillige tijden

De WWZ maakt het werkgevers lastig: de mogelijkheden van flexibele arbeidscontracten worden beperkt. En dat terwijl het economische herstel broos is. Hoe ga je hier mee om?

Parttime Ondernemen

Parttime Ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer naast een vaste baan, het wordt steeds populairder. Wat zijn de risico's en hoe pak je het aan? Lees het hier!

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Medewerkers die goed presteren wil je als werkgever natuurlijk belonen. Je wil zo zorgen voor meer motivatie en betrokkenheid op de werkvloer. Maar hoe pas je beloningen op een juiste manier toe binnen je bedrijf?

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het ontslaan van een medewerker is nooit leuk, maar ontslag op staande voet is extra vervelend. De situatie is dan zo ernstig dat je direct afscheid moet nemen van een medewerker. Wat betekent dit?

Alle maatregelen van de Wet Werk en Zekerheid

Alle maatregelen van de Wet Werk en Zekerheid

In 2014 is de Wet Werk en Zekerheid ingevoerd. De regels rondom flexibele arbeidscontracten zijn flink veranderd. In dit paper staan alle maatregelen van deze wet overzichtelijk onder elkaar.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »