020 - 420 20 70

Gratis whitepapers

De whitepapers op deze pagina kun je gratis downloaden. Hiermee willen we bijdragen aan een stukje onbekommerd ondernemerschap!

Ondernemen vanuit de WW

Ondernemen vanuit de WW

Of je nu droomt van een carriere als zelfstandig ondernemer, wil bijverdienen of sneller in aanmerking wil komen voor een vaste baan: werken tijdens de WW loont!

Vernieuwde Arbowet: zó speel je er op in

Vernieuwde Arbowet: zó speel je er op in

De Arbowet is vernieuwd. Sinds 1 juli 2017 heb je als werkgever andere rechten en plichten. Wat zijn de veranderingen precies? En hoe voldoe je aan de nieuwe eisen?

Personeelshandboek

Personeelshandboek

Veel MKB'ers denken dat een personeelshandboek alleen iets is voor grotere bedrijven. Onjuist! Ook bij MKB’ers zorgt een handboek voor veel duidelijkheid op de werkvloer, meer werkplezier en meer productiviteit.

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Medewerkers die goed presteren wil je als werkgever natuurlijk belonen. Je wil zo zorgen voor meer motivatie en betrokkenheid op de werkvloer. Maar hoe pas je beloningen op een juiste manier toe binnen je bedrijf?

Functieprofielen

Functieprofielen

Een belangrijk onderdeel van het HR-beleid. Voor werving en selectie, maar ook om bedrijfsstrategische redenen. Waarom? Dat lees je in de paper. Je krijgt ook acht tips voor het opstellen van de profielen!

Beoordelingsbeleid

Beoordelingsbeleid

Wist je dat een goed beoordelingsbeleid leidt tot kwaliteit, betere samenwerking en meer motivatie op de werkvloer? Met deze Starterskit kunnen MKB'ers snel met een goede manier van beoordelen aan de slag!

 Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Wet DBA en zzp-inhuur: en nu?

Zzp’ers en hun opdrachtgevers horen sinds 1 mei 2016 samen te werken op basis van de Wet DBA. Maar daarop wordt pas vanaf 1 juli 2018 gehandhaafd. En nu?

Employer branding

Employer branding

De economie trekt weer aan en het aantal vacatures stijgt snel. Bedrijven moeten met elkaar concurreren in de jacht op talent. Employer branding helpt je in de concurrentiestrijd. Wat betekent employer branding en hoe zet je het succesvol in?

HR-beleid 2.0

HR-beleid 2.0

Nu de economie weer aantrekt, wordt het steeds lastiger om nieuw talent te werven voor je vacatures. Het is slim om je HR-beleid aan te passen aan de nieuwe generatie. Zo word je een werkgever waar talent voor wíl werken!

Salarisadministratie

Salarisadministratie

Als ondernemer met personeel moet de salarisadministratie op orde zijn. Ons advies: doe dit vooral niet zelf! Natuurlijk spreken wij voor eigen parochie, maar als je dit paper hebt gelezen dan ben ook jij hiervan overtuigd.

Starten als zzp'er

Starten als zzp'er

Je gaat voor jezelf beginnen. Wat moet je allemaal weten en regelen? In dit whitepaper stomen wij jou in zeven stappen klaar. Inclusief tips, tricks, do's en don'ts. Let's get started! 

Payroll voor zzp'ers en freelancers

Payroll voor zzp'ers en freelancers

Steeds meer zzp'ers en freelancers kiezen ervoor om te werken via payroll. Zo hebben ze minder ondernemersrisico’s en –plichten en méér gemak en zekerheid. Hoe werkt dit en wat houdt het in? Je leest het hier!

Personeel aannemen

Personeel aannemen

Wat kun je verwachten als startend werkgever? Dit whitepaper geeft een handig overzicht en praktische tips. Straks weet je welke stappen je moet zetten om werkgever te worden en welke risico's en kosten hiermee gepaard gaan.

Ontslag wegens disfunctioneren

Ontslag wegens disfunctioneren

Als een medewerker niet goed functioneert, dan wil je dat het liefst samen oplossen. Hoe pak je dat aan? Wat als ontslag de enige oplossing blijkt? Waar moet een ontslagaanvraag aan voldoen?

Starten als werkgever

Starten als werkgever

Je start als werkgever. En nu? Wat zijn je rechten, plichten en risico's? Na het lezen van de zeven stappen in dit whitepaper weet je wat je kunt verwachten en wat je moet doen.

Parttime Ondernemen

Parttime Ondernemen

Starten als zelfstandig ondernemer naast een vaste baan of studie, het wordt steeds populairder. Hoe pak je dit aan? Wat zijn de risico's en hoe minimaliseer je die? Lees het hier!

Wanbetalers

Wanbetalers

Het is misschien wel de grootste ergernis van zzp'ers: opdrachtgevers die de rekening niet of te laat betalen.

In dit whitepaper lees je hoe je dit probleem tot een minimum kunt beperken.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het ontslaan van een medewerker is nooit leuk, maar ontslag op staande voet is extra vervelend. De situatie is dan zo ernstig dat je direct afscheid moet nemen van een medewerker. Wat betekent dit?

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
Onbekommerd ondernemen

Onbekommerd ondernemen

Ervaren ondernemer of sta je in de startblokken? Met onze gratis whitepapers informeren wij je over alle randzaken van het ondernemerschap. Zo kom jij dit jaar beslagen ten ijs!

Open whitepapers

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »