Afgestudeerd en dan...?

Na het afstuderen aan het werk. In loondienst of zelfstandig?

Na je studie begint je carrière pas echt! De vraag is: hoe wil jij je brood gaan verdienen? Ga je werken in loondienst of als ondernemer? Of past freelance payrolling beter bij je?

Tentoo heeft een informatief platform dat jou helpt bij het maken van deze lastige keuze. Dit platform heet Tentoo Young Professionals. Wij leggen daarop uit wat de verschillen zijn tussen het werken in loondienst en het werken als zelfstandige.

Ik wil na mijn studie als zzp'er of freelancer aan het werk. Wat zijn de voorwaarden?

Op het platform Tentoo Young Professionals leggen wij precies uit wat het verschil is tussen werken in loondienst en werken als zzp'er. Daarbij maken wij duidelijk aan welke voorwaarden je als zzp'er moet voldoen.

Kun of wil je niet aan de eisen van een zzp'er voldoen? Maar wil je wel als zelfstandige werken. Denk dan na om te gaan freelancen via Tentoo.

Waar moet ik als startende zzp'er of freelancer op letten?

Als je na je studie aan de slag wilt gaan als zzp'er of freelancer, dan moet je rekening houden met een aantal risico's. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 • Als zzp'er ben je niet verzekerd voor inkomensverlies wegens arbeidsongeschiktheid, ziekte of te weinig opdrachten.
 • Als zzp'er bouw je niet automatisch pensioen op. Om van een goede oude dag te kunnen genieten is het van belang dit wel te doen.
 • Als zzp'er kun je in alle vrijheid doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Maar een veel voorkomende ergernis is de administratieve rompslomp die er bij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan belastingaanslagen, BTW aangiftes, facturatie, debiteurenbeheer, etc. Het is belangrijk dit goed te organiseren en bij te houden.

Verder moet je zelf zorgen voor opdrachtgevers. Want zonder opdrachtgevers verdien je geen geld! Bekijk onze tips en trucs die je helpen bij het werven van opdrachten.

 

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »