Belastingvoordelen

Wat is loonheffingskorting?

De loonheffingskorting is een korting op de loonbelasting en premie volksverzekeringen. De loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie tegelijk worden toegepast.

Bij je registratie heb je opgegeven of wij deze korting moeten toepassen. Op de loonstrook kun je onder 'Basisgegevens' zien of wij deze korting toepassen of niet. Eventuele wijzigingen in het wel of niet laten toepassen van de loonheffingskorting kun je doorgegeven met een Verklaring Loonheffing. Deze verklaring stuur je volledig ingevuld en ondertekend per mail naar info@tentoo.nl.

Eventuele niet toegepaste korting wordt bij de aangifte van het betreffende belastingjaar alsnog verrekend.

Wat is de studenten- en scholierenregeling?

Voor studenten en scholieren bestaat een bijzondere regeling: de studenten- en scholierenregeling. Als je de regeling laat toepassen hoef je minder loonbelasting/premie volksverzekeringen af te dragen. Voor de berekening van de loonheffing mag namelijk het kalenderkwartaal worden gebruikt in plaats van het werkelijke loontijdvak.

De regeling geldt voor scholieren en studenten

 1. die studiefinanciering ontvangen of waarvan de ouders kinderbijslag krijgen;
 2. die de loonheffingskorting laten toepassen bij Tentoo.

Om de regeling bij Tentoo toe te passen, stuur je ons een verklaring (opgaaf gegevens voor de loonheffingen studenten- en scholierenregeling) toe waarin je aangeeft dat je voor deze regeling in aanmerking wil komen.

Daarnaast stuur je ons een uitdraai van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) met hierop je naam, DUO registratienummer en de opleiding die je volgt. Dit vraag je aan bij DUO zelf. Studeer je nog niet? Dan kunnen je ouders vanaf de site van de Sociale Verzekerings Bank (www.svb.nl) een bewijs printen waaruit blijkt dat zij kinderbijslag voor jou ontvangen.

 

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »