020 - 420 20 70

HR

Wat doet Tentoo HR voor mij als werkgever?

Tentoo HR neemt al jouw zorgen als werkgever weg. Wij verzorgen de volledige salarisadministratie en bieden jou HR advies-op-maat.

Wij weten als geen ander dat salarisadministratie een tijdrovende en nauwkeurige bezigheid is. Het is een specialisme. Veel werkgevers hebben hier vaak wat moeite mee. Denk alleen al aan het bijhouden van kennis en wijzigingen in arbeidsrecht en cao’s. Bij Tentoo HR nemen we graag dit werk van je over. Wij verzorgen de loonstroken, loonmutaties, loonaangiften en jaaropgaven. Bovendien kunnen wij je ondersteunen met HR-administratieve taken en betalen wij de salarissen voor je uit.

Op het gebied van HR-administratieve taken, bieden wij de volgende ondersteuning:

 • Signaalfunctie met betrekking tot de aanzegtermijn van contracten;
 • Signaalfunctie met betrekking tot aflopende contracten;
 • Registreren van het verzuim in jouw Arboportal;
 • Aanleveren gegevens voor verzuimverzekering;
 • Aanleveren gegevens voor pensioenfonds;
 • Eénmaal per jaar een gratis adviesgesprek met een HR-professional.

Wil je graag meer weten over wat Tentoo HR voor jou kan betekenen? Neem contact op met onze adviseurs via 020 723 09 53 of lees meer op onze HR-pagina.

Wanneer kan ik beginnen met mijn salarisadministratie bij Tentoo?

Wanneer jij dat wilt! Wil jij zo snel mogelijk je salarisadministratie bij Tentoo starten, dan is dat geen probleem.

Wel hebben wij enkele gegevens nodig om jouw salarisadministratie bij ons in te richten:

 • Ingevuld werkgeversformulier;
 • Ingevuld werknemersformulier;
 • Kopie uittreksel Kamer van Koophandel;
 • Recente aangiftebrief loonheffingen en beschikking percentage WHK. Dit wordt aan je verstrekt door de Belastingdienst.

De aangiftebrief loonheffingen en beschikking percentage WHK heb je alleen ontvangen als je al een loonheffingennummer hebt. Als dit niet het geval is, dan is het belangrijk dit zo snel mogelijk aan te vragen bij de Belastingdienst. Tentoo kan dit ook voor je regelen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in het nieuwe loonjaar bij ons te starten. Heb je meer vragen over het opstarten van je salarisadministratie bij Tentoo? Neem contact op met onze adviseurs via 020 723 09 53 of sales@tentoo.nl. Onze adviseurs helpen je graag.

Verzorgt Tentoo HR ook de salarisadministratie voor DGA's?

Ook wanneer je DGA (Directeur-Grootaandeelhouder) bent, is het nodig dat je een salarisadministratie voert. Voor een vaste lage prijs per jaar, is jouw salarisadministratie als DGA het hele jaar goed geregeld!

 • Maandelijks een loonjournaalpost en salarisstrook;
 • Maandelijkse aangifte loonheffing;
 • Verwerking van mutaties;
 • Berekenen van de privé bijtelling voor de auto-van-de-zaak.

En heb je een vraag? Dan staan onze salarisspecialisten jou graag te woord met antwoord en advies. Wil je meer weten? Bel onze adviseurs via 020 723 09 53 of lees meer op onze DGA-pagina.

Ik zoek een interim salarisspecialist?

Zoek niet verder! De salarisspecialisten van Tentoo zijn in te schakelen bij onderbezetting, tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof of voor extra controle van de salarisadministratie.

Onze salarisadministrateurs zijn direct inzetbaar en hebben weinig inwerktijd nodig. Iedere salarisspecialist heeft ruime ervaring met salarispakketten zoals Unit4, NMBRS, Loket, AFAS en Cobra. Daarnaast heeft iedereen het NIRPA en ISAE 3402 type 1 certificaat.

Daarnaast ontvangt iedere salarisadministrateur bij Tentoo training, zodat zij up-to-date kennis hebben van de laatste wet- en regelgeving en cao’s.

Interesse? Lees verder op de Interim-pagina of bel onze adviseurs voor meer informatie. Zij zijn bereikbaar via 020 524 60 51.

Hoe ga ik om met HR-zaken waar ik niets van weet?

Daar schakel je experts voor in. Human Resources is niet iets wat je er even bij doet. Het is een specialisme. Onze adviseurs helpen je graag bij het ontwikkelen van een goed HR-beleid.

Zaken als een personeels-, beoordelings- en beloningsbeleid zijn complex. Maar wanneer je dit goed neerzet, zorgt het voor meer motivatie, meer betrokkenheid en meer enthousiasme op de werkvloer.

Onze HR-adviseurs hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van MKB’ers. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 020 524 60 51 of mail naar hr@tentoo.nl

Hoe start ik met een HR-beleid?

Het ontbreekt vele ondernemers in het MKB’s aan de tijd en kennis om een goed HR-beleid neer te zetten. En dat is zonde. Want een goed HR-beleid stimuleert medewerkers. Die weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze wordt verwacht.

Aan de hand van de volgende vijf onderwerpen kun je jouw HR-beleid vormgeven:

 • Starten met een personeelshandboek;
 • Beoordelingsbeleid;
 • Beloningsbeleid;
 • Het vinden en binden van talent;
 • Handelen bij disfunctioneren.

In dit webinar worden deze onderwerpen uitgebreid besproken.

Wat komt er kijken bij een goed personeelsbeleid?

Als ondernemer pluk je de vruchten van een duidelijk personeelsbeleid. Het creëert duidelijkheid en structuur voor zowel de werkgever als de werknemer. Omdat helderheid ontstaat over de verwachtingen, ontstaat er meer werkplezier en meer productiviteit.

Je voorkomt bovendien discussie op de werkvloer. Je medewerkers hebben namelijk behoefte aan regels en regelmaat. Ons advies: start met een personeelsbeleid en begin met het opstellen van een personeelshandboek.

Wil je graag meer weten? Bekijk ons webinar en download het whitepaper. Heb je een vraag over een personeelsbeleid? Neem contact op met onze adviseurs via 020 524 60 51 of hr@tentoo.nl

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
Onbekommerd ondernemen

Onbekommerd ondernemen

Ervaren ondernemer of sta je in de startblokken? Met onze gratis whitepapers informeren wij je over alle randzaken van het ondernemerschap. Zo kom jij dit jaar beslagen ten ijs!

Open whitepapers

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »