Onkostenvergoeding | Tentoo Freelance

Hoe werkt de onkostenvergoeding?

Wanneer je aan de slag gaat als freelancer via Tentoo kun je aanspraak maken op onkostenvergoeding. Onkosten worden als volgt onderverdeeld:

1. Onkosten die door de opdrachtgever worden vergoed naast het afgesproken tarief. Dit hangt af van de afspraak die je hebt gemaakt met je opdrachtgever. Wanneer de opdrachtgever je onkosten wil vergoeden kun je dit aangeven. Alle onkosten die op het werkbriefje staan aangegeven en waarvoor je opdrachtgever akkoord heeft gegeven, worden door Tentoo vergoed. Stuur digitale kopieën van de originele onkostenbonnen mee met het werkbriefje waarop de kosten van toepassing zijn om deze onbelast vergoed te krijgen. Dit kan eenvoudig via my.tentoo.

2. Onkosten die niet door de opdrachtgever worden vergoed naast het afgesproken tarief. Deze onkosten kun je alsnog doorrekenen via Tentoo. Jij en je opdrachtgever hebben dan enkel aan afspraak over je factuurbedrag. Wij rekenen je onkosten apart binnen je factuurbedrag waardoor je dit deel onbelast uitgekeerd krijgt.  

Wat je ook afspreekt met je opdrachtgever, freelancen via Tentoo loont. 

Hoe kun jij je onkosten voor opdrachten doorgeven?

Je onkosten kun je direct aangeven op je werkbrief. Je stuurt de originele onkostenbonnen met je werkbriefje mee. Van het afgesproken factuurbedrag worden eerst de onkosten vergoed. Over het restant worden de normale heffingen en premies ingehouden. Voordeel: de onkosten worden onbelast vergoed, hierdoor houdt jij uiteindelijk netto meer over. 

Let op: zonder originele onkostenbonnen kunnen je de onkosten niet onbelast vergoeden.

Welke onkosten kunnen via Tentoo worden vergoed?

Gereden kilometers
Er wordt maximaal 19 cent per kilometer vergoed. Op het declaratieformulier moeten zowel de postcode van het vertrekpunt als de postcode van de bestemming ingevuld worden. De datum waarop je gewerkt hebt en de datum waarop de kilometers zijn gereden moeten overeenkomen. Indien de kilometers zijn gereden vanwege een voorbespreking, sollicitatiegesprek en dergelijke, dan moet dit duidelijk aangegeven worden op het declaratieformulier. MapQuest is leidend in het berekenen van de afstand.

Openbaar vervoer
Alle gemaakte kosten voor reizen met het openbaar vervoer kun je declareren. De datum waarop je gewerkt hebt en de datum op het vervoersbewijs moeten overeenkomen. Indien de kosten zijn gemaakt vanwege een voorbespreking, sollicitatiegesprek en dergelijke, dan moet dit duidelijk aangegeven worden op het declaratieformulier. Tentoo heeft wel kopieën van de originele vervoersbewijzen nodig om deze kosten te vergoeden.

Apparatuur
De kosten van de aanschaf of huur van apparatuur kun je alleen declareren als deze apparatuur noodzakelijk is voor een behoorlijke vervulling van je dienstbetrekking (noodzakelijkheidscriterium). 

Kantoorartikelen
Alle kosten van de aanschaf of huur van kantoorartikelen die je maakt in verband met je administratie en/of het uitvoeren van een opdracht kun je declararen (noodzakelijkheidscriterium).

Sejour
Alle noodzakelijke kosten die je maakt voor eten, drinken en verblijf tijdens het uitvoeren van je opdracht kun je declareren. Wij vergoeden 73,5% van de totale kosten. De datum waarop je gewerkt hebt en de datum waarop je de kosten hebt gemaakt moeten overeenkomen.

Telefoon mobiele aansluiting
50% van de factuur (bestaande uit zowel gesprekskosten als abonnementskosten) kun je declareren. De factuur hoeft niet op naam van Tentoo te staan.

Internet
50% van de factuur, met aftrek van de abonnementskosten, kun je declareren. De factuur hoeft niet op naam van Tentoo te staan.

Vakliteratuur/Congressen/Cursussen
De kosten die je maakt voor de aanschaf van vakliteratuur kun je declareren. Net als de kosten die je maakt voor het volgen van congressen en/of cursussen ter onderhoud en verbetering van je kennis en vaardigheden die nodig zijn voor je werk.

Studie- en opleidingskosten
De kosten die je maakt voor studie en opleiding kun je declareren. Hiervoor geldt wel het noodzakelijkheidscriterium. Je moet dus aan kunnen tonen dat de studie en/of opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van je dienstbetrekking.

Theater/Bioscoop/Museum
De kosten die je maakt voor het bezoeken van theater, bioscoop en museum kun je declareren. Per theater-, bioscoop- of museumbezoek kun je 50% van 1 kaartje declareren.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »