Uitbetaling

Hoe is mijn salaris opgebouwd?

Het brutoloon is opgebouwd uit salaris, wachtdagcompensatie, kort verzuim, feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld.

Wachtdagcompensatie, kort verzuim, feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld worden reserveringen genoemd. Deze reserveringen worden bij iedere verloning aan je uitbetaald. Dit betekent bijvoorbeeld dat je in mei of juni geen vakantiegeld krijgt uitbetaald, want dit geld heb je het hele jaar door al bij iedere verloning uitbetaald gekregen.

Hoe komt het dat mijn nettoloon lager is dan verwacht?

Dit kan een aantal redenen hebben:

 • Er is geen loonheffingskorting toegepast;
 • Je hebt ook een ander inkomen, waardoor je meer loonheffing betaald;
 • Je gaat pensioen opbouwen en gaat ook een pensioenpremie betalen;

Het kan ook te maken hebben met een herberekening, omdat je bij vorige uitbetaling teveel of te weinig uitbetaald hebt gekregen.

Wat zijn werkgeverslasten?

Werkgeverslasten zijn de optelsom van de premies voor de werknemersverzekeringen en de vergoeding voor de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet. Werknemersverzekeringen zijn de verzekeringen op grond van de Ziektewet (ZW), de Werkloosheidswet (WW), de Wet op de arbeidsongeschiktheid (WAO) en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA).

De premies voor deze verzekeringen worden berekend over het SV-loon (sv staat voor sociale verzekeringen). Sv-loon, ook wel coördinatieloon of premieloon genoemd, is het loon waarover de premies op grond van de sociale verzekeringen worden berekend en waarop de uitkeringen worden gebaseerd. De premies worden ingehouden op een maximaal bedrag per jaar. Is het SV-loon hoger, dan wordt over het meerdere geen premies sociale verzekeringen ingehouden.

Mijn collega houdt meer nettoloon over dan ik. Hoe kan dit?

Dit kan komen doordat je gemiddelde bruto dagloon verschilt met die van je collega door eerdere uitbetalingen. Wij moeten altijd rekening houden met het gemiddeld bruto dagloon om te voorkomen dat je aan het einde van het jaar belasting moet terugbetalen.

Je kunt het gemiddeld bruto dagloon uitrekenen door op je laatste loonstrook bij de cumulatieven te kijken en het brutoloon te delen door het aantal gewerkte dagen. Doordat het gemiddeld bruto dagloon bij verschillende dagprijzen steeds verandert, veranderen de werkgevers- en werknemerslasten (de sociale verzekeringspremies) ook steeds. Hierdoor kan een verschil in het nettoloon ontstaan. Een groot verschil kan ook te maken hebben met het feit dat je de loonheffingskorting niet bij Tentoo laat toepassen.

Hoe komt het dat ik niet binnen zeven dagen ben uitbetaald?

In bepaalde gevallen betalen we pas uit, nadat je opdrachtgever de factuur heeft voldaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld als:

 • Het gedeclareerde bedrag is terug te voeren op werkzaamheden die langer dan drie maanden geleden hebben plaatsgevonden;
 • Het gedeclareerde bedrag of het saldo van enkele gedeclareerde bedragen bij dezelfde opdrachtgever samen de maximale grens van € 4.500,00 overschrijden;
 • De opdrachtgever is gevestigd in het buitenland;
 • De opdrachtgever in het (recente) verleden geen goed betaalgedrag heeft getoond;
 • Je registratieformulier is nog niet binnen bij Tentoo;
 • Je legitimatiebewijs is verlopen.

Zie voor meer informatie ook onze Algemene Voorwaarden.

Wat betekent pre-pay?

Pre-pay betekent dat een werkbrief pas wordt uitbetaald nadat de opdrachtgever de factuur voor deze werkbrief heeft betaald. Dit kan betekenen dat je werkbrief niet binnen 7 dagen wordt uitbetaald en dat het dus iets langer duurt.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »