ZZP Support

Wat houdt ZZP-Support in?

Tentoo ZZP-Support zorgt dat een zzp’er zonder zorgen kan ondernemen.

Jij levert bij ons de gegevens van je opdracht aan. Deze opdracht betalen wij binnen 7 dagen aan je uit. Vervolgens sturen wij een factuur naar jouw opdrachtgever en zorgen dat deze factuur wordt betaald. Ook wordt je btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting verzorgd. Eens per jaar ontvang je van ons de jaarrekening en jaarcijfers.

Met onze service hoef jij je alleen maar bezig te houden met je vak. Doe waar je goed in bent, dan nemen wij jouw administratieve zaken voor onze rekening.

Hoe krijg ik mijn opdrachten binnen zeven dagen uitbetaald?

Met ZZP-Support van Tentoo laat jij je debiteurenbeheer door ons uitvoeren. Hierdoor profiteer je van voorfinanciering.

Via onze digitale portal my.tentoo.nl geef je de opdracht en voorwaarden aan ons door. Vervolgens sturen wij een factuur naar je opdrachtgever en betalen wij de opdracht binnen zeven dagen aan je uit. Zo heb je geen zorgen meer om niet-betalende opdrachtgevers. Deze verantwoordelijkheid nemen wij op ons.

Kan Tentoo ook mijn boekhouding verzorgen?

Tentoo ZZP-Support biedt jou ook de kans om alleen je boekhouding te laten verzorgen. Met onze service Support-Online nemen we jouw administratieve zaken uit handen, maar behoud je zelf de regie over je administratie.

Voor een vaste lage prijs per maand worden jouw administratieve zaken en boekhouding overgenomen. Bovendien verzorgen we jouw BTW- en IB-aangiften én de aangifte inkomstenbelasting van je partner.

Wil je graag meer weten over Support-Online van Tentoo? Bekijk de werkwijze en alle voordelen op deze pagina over Support-Online.

Ik wil voor het eerst personeel aannemen. Hoe werkt dat?

Denk je na over het aannemen van je eerste personeelslid? Gefeliciteerd, dan gaan de zaken goed en word je binnenkort misschien wel werkgever. Een flinke stap met flink wat verantwoordelijkheid. Tentoo zet de zes belangrijkste stappen voor je op een rij wanneer je jouw eerste personeelslid aanneemt.

 1. Werving en selectie
 2. Het sluiten van een arbeidsovereenkomst
 3. Aanmelden bij de Belastingdienst
 4. Het voeren van een loonadministratie
 5. Zorgen voor goede arbeidsomstandigheden
 6. Het afdragen van sociale verzekeringspremies

Lees meer over deze zes stappen in ons whitepaper ‘Personeel aannemen in zes stappen’.

Wat zijn goede verzekeringen voor zzp'ers?

Een zzp'er is niet verzekerd. Dat betekent dus dat je zelf verzekeringen moet afsluiten. Maar welke verzekeringen kun je als zelfstandige het beste afsluiten? Tentoo geeft zes goede verzekeringstips.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de materiële en letselschade (aan personen en zaken) die door jou als zzp'er worden veroorzaakt.

Wat is wél gedekt:
Algemene aansprakelijkheid | schade die wordt veroorzaakt tijdens de uitvoering van de opdracht aan personen en/of zaken van anderen.
Risicoaansprakelijkheid | schade waarvoor de zzp'er als bezitter van een gebouw wordt aangesproken.
Productaansprakelijkheid | schade die wordt veroorzaakt door een gebrek in een product dat jij als zzp'er levert.
Letselschade | letsel of benadeling van de gezondheid.
Beschadiging | beschadiging, vernietiging of verdwijning van zaken van derden. Dit geldt ook bij verontreiniging of vervuiling.
Verweerkosten | de kosten van verweer bij ongegronde aanspraken.
Bereddingskosten | de kosten die je maakt bij het voorkomen of verminderen van schade.
Rente | de wettelijke rente op de schade.

Wat is níet gedekt:
Schade door opzet | schade die opzettelijk is veroorzaakt, is niet gedekt.
Schade door motorvoertuigen | schade die je toebrengt met een motorvoertuig, is verzekerd via de motorrijtuigenverzekering.
Schade aan eigen zaken | breng je schade toe aan zaken van jezelf, dan is dat niet gedekt via de AVB.
Zuivere vermogensschade | dit is bijvoorbeeld (gederfde) omzetdaling door schade die dooor jou is toegebracht.
Milieuschade | schade die geleidelijk aan het milieu ontstaat, is niet gedekt. Milieuschade vanwege een ongeluk is wél gedekt.
Zaken onder opzicht | materialen en/of gereedschappen die jij in beheer hebt en/of die onder jouw opzicht vallen en waar je schade aan toebrengt zijn niet gedekt. Voorbeeld; je installeert een keukenblad en laat het op de grond vallen. De schade aan het keukenblad is niet verzekerd, maar de schade aan de grond wel.
Schade door het geven van verkeerd advies | een AVB dekt alleen daadwerkelijke schade.

2. CAR-verzekering (Construction Allrisk)

Werk je als zzp’er in de bouw? Dan kun je een Construction Allrisk-verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade aan bouwwerken in aanbouw.

3. Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je goederen vervoert als zzp’er, kun je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit dekt schade aan de goederen die je vervoert.

4. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jou voor beroepsfouten. Het gaat dus niet om schade aan fysieke eigendommen. Een verkeerd besluit of advies kan soms grote gevolgen hebben. Deze verzekering dekt de risico’s.

5. Rechtsbijstandsverzekering

Het kan gebeuren dat je in een juridisch conflict verzeild raakt. Via een rechtsbijstandsverzekering kun je dan professionele ondersteuning inschakelen. Mogelijke advocaat-, deurwaarder- en proceskosten zijn hiermee gedekt.

6. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zzp’er dien je zelf een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid of ziekte af te sluiten. Een AOV zorgt er in dat geval voor dat je een maandelijkse uitkering ontvangt.

Meer weten over verzekeringen voor zzp'ers?

Wil je graag advies over de verzekeringen voor zzp'ers? Neem dan contact op met onze partner J&H Verzekeringen via 020 422 12 70.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »