Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Wij helpen je graag. Bel óf mail ons voor direct contact.

Freelancers & Flexwerkers 020 - 420 20 70 info@tentoo.nl
Opdrachtgevers 020 - 524 60 52 klantenteam@tentoo.nl
Opdrachtgever worden? 020 - 723 09 53 sales@tentoo.nl

Zoeken in FAQ

Ziekte, werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid

Ziek en beter melden

Ziek melden: Maandag t/m vrijdag voor 09:30 ’s ochtends
Bij wie: Bij Tentoo en je opdrachtgever


Beter melden:
maandag t/m vrijdag voor 09:30 ’s ochtends
Bij wie: Tentoo, Acture en je opdrachtgever.

Als ik weer beter ben, bij wie meld ik dat dan?

Als je weer beter bent, meld je dit via my.tentoo bij Tentoo en natuurlijk ook bij je opdrachtgever. Tentoo meldt dit vervolgens bij het UWV, maar dit geldt alleen als je via Tentoo DC&C werkt. Via Tentoo CF&F of Tentoo Flexolutions verloopt je ziekmelding niet via UWV maar via Acture. Open voor meer informatie hierover het ziekteverzuimreglement.

Maak je geen gebruik van my.tentoo, dan kun je je ook telefonisch beter melden via telefoonnummer 020 420 20 70.

Weet je niet via welke werkmaatschappij je wordt uitbetaald? Deze informatie vind je links bovenaan op je loonstrook.

Wat gebeurt er na twee jaar in de ziektewet?

Wie na twee jaar ziekte voor een deel of helemaal niet meer kan werken, kan eventueel in aanmerking komen voor een WIA-uitkering (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Voor uitgebreide informatie over de WIA verwijzen wij je naar de site van het UWV: http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_ziek/

Hoe gaat de berekening en betaling van het ziekengeld?

Eerst wordt beoordeeld of er een recht op ziekengeld is. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de regels van de Ziektewet. De hoogte van een eventuele uitkering bij ziekte is 70% van je dagloon met een aftrek van twee wachtdagen. Het UWV gaat bij het berekenen van het dagloon meestal uit van het sociale verzekeringsloon dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd. Kijk op www.uwv.nl voor de exacte bedragen.

Werk je via Tentoo CF&F of Tentoo Flexolutions, dan loopt de ziekmelding via Acture. Voor de berekening van je ziektegeld geldt hetzelfde, want Acture berekent de hoogte op dezelfde wijze als het UWV.

Als ik ziek ben, bij wie meld ik dat dan?

Als je ziek bent, meld je dit op de eerste dag bij Tentoo en uiteraard bij je opdrachtgever. Tentoo meldt dit vervolgens bij UWV als je via Tentoo DC&C werkt of bij Acture als je via Tentoo CF&F of Tentoo Flexolutions wordt uitbetaald. Je ziekmelding geef je alleen telefonisch door aan Tentoo via 020 420 20 70. Een ziekmelding per mail wordt niet geaccepteerd. Vervolgens ontvang je van ons een bevestiging van de ziekmelding. Bij DC&C ontvang je van UWV een brief, bij CF&F en Flexolutions neemt Acture zo spoedig mogelijk contact met je op.

Weet je niet via welke werkmaatschappij je wordt uitbetaald? Deze informatie vind je links bovenaan op je loonstrook.

Je kunt je zonder consequenties tot 1 dag na het moment van ziek worden ziekmelden bij Tentoo. Voorbeeld: word je ziek op maandag, dan heb je tot en met dinsdag om dit telefonisch door te geven aan Tentoo. Wanneer je je te laat ziek meldt, dan wordt je melding niet met terugwerkende kracht in behandeling genomen. Je hebt dan recht op een ziektewetuitkering vanaf de dag van ziekmelding en dus niet vanaf de eerste dag dat je ziek was. Ben je inmiddels beter? Dan heb je geen recht meer op een ziektewetuitkering over de periode dat je ziek was.

Het UWV heeft regels opgesteld waar werkgevers aan moeten voldoen als werknemers ziek zijn. Eén van die regels is dat wij je adequaat begeleiden tijdens ziekte en er samen voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Het is daarom cruciaal dat we weten wanneer je ziek bent. 

Doorbetaling van loon bij zwangerschap?

Bij zwangerschap hebben werkneemsters recht op zwangerschapsverlof van tenminste 16 weken. Gedurende die periode betaalt UWV een zwangerschapsuitkering.

De zwangerschapsuitkering wordt berekend over het inkomen dat je gemiddeld verdiende in de laatste kalendermaand voorafgaand aan het zwangerschapsverlof (het dagloon). De uitkering is 100% van dat dagloon. Er geldt wel een maximumdagloon voor deze uitkering. Raadpleeg uwv.nl voor de bedragen.

Per 1 juni 2013 gelden er nieuwe regels met betrekking tot het zwangerschapsverlof. Per die datum zal het UWV de zwangerschapsuitkeringen berekenen op basis van het gemiddelde jaarloon bij de laatste werkgever. De nieuwe berekening gaat met ingang van 1 juni 2013 alleen gelden voor uitkeringen die ingaan vanaf die datum. Meer informatie is te vinden op uwv.nl.

Het zwangerschapsverlof is flexibel op te nemen: werkneemsters kunnen elk moment kiezen tussen zes en vier weken voor de uitgerekende datum. 

Tentoo vraagt de zwangerschapsuitkering aan voor de werkneemster. Hiervoor moet de werkneemster een verklaring van zwangerschap van haar gynaecoloog of verloskundige opsturen, samen met de datum waarop het verlof ingaat. Dit formulier moet vier weken voor het verlof ingaat naar Tentoo worden gestuurd, om ervoor te zorgen dat alles op tijd geregeld is. Daarnaast vragen wij de werkneemster op de eerste werkdag van haar verlof aan Tentoo te bevestigen dat haar verlof is begonnen. 

Hoe kan een WW-uitkering worden aangevraagd?

Vanaf het moment dat je weet wanneer je waarschijnlijk werkloos dreigt te worden, kun je via werk.nl een WW-uitkering aanvragen bij UWV. Je schrijft je eerst in als werkzoekende, via het WERKbedrijf (voorheen het CWI). Daarvoor heb je een DigiD nodig.

UWV stuurt naar aanleiding van je gesprek een werkgeversverklaring naar Tentoo. Deze hoef je dus niet vooraf bij ons aan te vragen.

Wat is de Werkeloosheidswet (WW)?

Wanneer er weinig of geen werk meer voor je is dan kun je een WW-uitkering aanvragen. Om een uitkering te ontvangen   zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je in loondienst werkzaam zijn geweest voordat je werkloos werd. Dat is het geval wanneer er sociale premies zijn ingehouden (zoals Tentoo voor je doet als je via ons uitbetaald wordt).Verder is het belangrijk hoe lang je hebt gewerkt en of je beschikbaar bent voor werk. Ook de reden waarom je werkloos bent geworden is van belang voor een WW-uitkering.

Cyclische arbeid
Ook wanneer je aan bovenstaande eisen voldoet, kan het voorkomen dat de uitkering maar gedeeltelijk wordt toegekend. Er is dan mogelijk sprake van cyclisch arbeid. Wanneer een opdrachtgever steeds in dezelfde maanden geen werk heeft en de medewerker steeds voor die maanden een WW-uitkering aanvraagt, kan UWV zich op het standpunt stellen dat er sprake is van cyclisch arbeid. In de beleving van UWV ‘misbruikt’ de opdrachtgever de WW om zich te onttrekken aan loondoorbetaling in rustige maanden. Concrete regels om dit te beoordelen zijn nog niet voorhanden. Voor meer informatie hierover kijk je op www.uwv.nl.

Wat is de duur van de Werkeloosheidswet?

Als je een WW-uitkering ontvangt, is dat voor maximaal 38 maanden (3 jaar en 2 maanden). Hoe lang je de uitkering krijgt, hangt af van je arbeidsverleden. Dit is het aantal jaren of maanden dat je gewerkt hebt. Voor meer informatie over de duur en hoogte van je uitkering, kijk je op uwv.nl.

Voorgenomen wijzigingen
De duur van de WW-uitkering wordt per 1 juli 2014 voor mensen die vanaf die datum werkloos worden maximaal 24 maanden. De hoogte van de uitkering wordt de eerste 12 maanden gebaseerd op het laatstverdiende loon. De vervolguitkering bedraagt 70% van het wettelijk minimumloon en duurt ook 12 maanden.Deze wijzigingen gelden niet voor mensen die op dat moment al een WW-uitkering hebben. Het gaat nog om voorgenomen beleid.

Freelancers over Tentoo

 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker
 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste

7.8
Tentoo scoort een 7.8/10 op basis van 1.269 beoordelingen

Werkgevers over Tentoo

 • “Act4you werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Tentoo. Ontzorgt en goede service!”

  Ellenor Spreeuw - Oprichter Act4you
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo is een betrouwbare en solide payroll partij die SBS met adviezen ondersteunt en die professionaliteit, dienstverlening en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan."

  Amunda Schaap - Manager Personeelszaken SBS
 • "Samen met Tentoo groeien we en dankzij Tentoo groeien we!"

  Maartje van der Hoeven - Eigenaar Models at Work
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Kwaliteit is het handelsmerk van het ANP, kwaliteit is ook wat wij zoeken bij onze partner in payrolling. Daarom werkt het ANP samen met Tentoo."

  Johan Groeneveld - Adjunct hoofdredacteur ANP
 • "Voor ons vast personeel verzorgt Tentoo de salarisadministratie en voor ons flexibel personeel maken wij gebruk van payrolling. Het is handig dat wij alles bij één leverancier kunnen onderbrengen. Daarbij spreekt de hoge mate van automatisering ons enorm aan!"

  Petra Bertelink - HR Manager Mathijs Maaltijdbox

payroll
Tentoo scoort een 8.0/10 op basis van 169 beoordelingen

Hebben de sprong al gewaagd...

 • Continu
 • Aaaaha
 • ID&T
 • Models At Work
 • Rebel
 • ProSpex
 • Sanoma
 • Act4you
 • FunX
 • SBS
 • Oddessey
 • Bridge Marketing
 • Streetwise
 • Tonys
 • Premeo
 • ANP

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »