Flexibel ICT'ers inzetten - Tentoo
payroll kosten

Flexibel ICT’ers inzetten

ICT’ers per opdracht verlonen

Wil jij als opdrachtgever zonder zorgen en zonder risico’s ICT’ers voor een afgebakende opdracht inzetten? Dan is verlonen per opdracht via Tentoo voor jou ideaal. Op deze manier kun je ICT-professionals op projectbasis inschakelen, zonder risico’s op schijnzelfstandigheid, boetes en naheffingen. Zo vaak en zo lang als je wilt. Niet onbelangrijk: voor jouw flex-ICT’ers biedt deze werkwijze ook veel voordelen.

Offerte aanvragen

Perfect voor ICT-projecten

ICT’ers heb je soms op projectbasis nodig. De ene keer een paar weken, de andere keer een paar maanden, soms een jaar. Je wilt ze dan op projectbasis kunnen inzetten, dus het is niet handig om ze zelf in dienst te nemen. Dan hebben de ICT’ers al snel recht op een vast aantal uren en heb jij allerlei werkgeversplichten en -risico’s. En zzp-ICT’ers inschakelen? Dat kan, maar daaraan kleven sinds de invoering van de Wet DBA (eind 2016) wél risico’s.

ICT'er op projectbasis verlonen

Verlonen per opdracht: hét alternatief voor zzp-inhuur

De Wet DBA verplicht opdrachtgevers en zzp’ers om samen te werken op basis van modelovereenkomsten. Dit heeft de afgelopen jaren vooral geleid tot meer administratieve rompslomp en onzekerheid bij beide partijen. Het is onduidelijk in welke situaties een naheffing kan volgen voor schijnzelfstandigheid. Veel bedrijven zijn hierdoor terughoudend met het inzetten van zzp’ers. Steeds meer kiezen voor hét alternatief: verlonen per opdracht. ICT’ers per opdracht verlonen werkt als volgt:

Stap 1 Jij selecteert de ICT’er voor een opdracht.
Stap 2 Jullie maken onderling een werk- en prijsafspraak.
Stap 3 Na afloop van het werk levert de medewerker zijn uren digitaal aan.
Stap 4 Als opdrachtgever controleer en accordeer je deze werkbrief.
Stap 5 Wij betalen het salaris uit en dragen de werkgeverslasten af.
Stap 6 Einde opdracht? Einde samenwerking.

Duurzame samenwerking? Payrolling!

Wil of kun je een ICT’er niet zelf in dienst nemen, maar wil je hem wel voor langere tijd aan je bedrijf binden? Dan is ICT Payrolling voor jou interessanter. Veel ICT-bedrijven kiezen voor payrolling om werkgeversrisico’s en administratieve verplichtingen uit te besteden.

Zorgeloos zzp’ers inhuren

Wil jij als opdrachtgever zonder zorgen en risico’s zelfstandige ICT-professionals inhuren? Dus zonder omkijken naar modelovereenkomsten, IB47-formulieren, boetes, naheffingen of de toekomstige zzp-wet? Dan is verlonen per opdracht voor jou ideaal. Benieuwd naar de kosten? Vraag hieronder een adviesgesprek of offerte aan.

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.