Hoe werkt verlonen?

Vier voordelen voor jou:

 • Je krijgt binnen 7 dagen uitbetaald
 • Je bouwt rechten op voor de WW, ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Je bouwt pensioen op na 26 gewerkte weken
 • Mogelijkheden voor hypotheek, opleidingen en verzekeringen

Wat verloning voor jou als flexwerker betekent? Bel 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Verloning kun je zien als een driehoeksverhouding tussen jou als flexwerker, je opdrachtgever en Tentoo als verloningsbedrijf. Jij als flexwerker gaat aan de slag bij je opdrachtgever. Tentoo verzorgt als juridisch werkgever de uitbetaling van jouw werkzaamheden en de bijbehorende administratie.

Hoe werkt verlonen?

Bij verloning worden wij jouw fictieve werkgever. Je staat bij ons op de loonlijst in een zogenaamde fictieve dienstbetrekking. Dit betekent dat je niet als werknemer bij Tentoo in dienst bent en je wordt ook niet als ondernemer gezien. Dit laatste biedt diverse voordelen op het gebied van sociale zekerheid.

Sociale zekerheid

Als flexwerker bij Tentoo ben je verzekerd voor de Ziektewet (ZW), de Werkloosheidswet (WW) en de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Bovendien bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Dit is bij cao bepaald.

Als flexwerker heb je bovendien recht op een vergelijkbare uitbetaling als medewerkers die in vaste dienst zijn bij jouw opdrachtgever. Dit betekent dat jouw loon en vergoedingen, zoals toeslagen voor overwerk, loonstijgingen en onbelaste kostenvergoedingen (bijv. reiskosten), gelijk zijn aan het loon en de vergoedingen van een werknemer in vaste dienst met een gelijkwaardige functie.

Bereikbaar voor vragen

Heb je een vraag over verloond worden via Tentoo? Wij beantwoorden hem graag. Je kunt ons bereiken via 020 - 420 20 70 of info@tentoo.nl.

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »