Hoe werkt payroll?

Vier voordelen van payrolling:

 • Je krijgt binnen zeven dagen uitbetaald
 • Je bouwt rechten op voor de WW, ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Je bouwt pensioen op na 26 gewerkte weken
 • Mogelijkheden voor hypotheek, opleidingen en verzekeringen

Voor vragen over payrolling? Bel 020 420 20 70 voor meer informatie!

Payroll kun je zien als een driehoeksverhouding tussen jou als flexwerker, je opdrachtgever en Tentoo als payrollbedrijf. Jij als flexwerker gaat aan de slag bij je opdrachtgever. Tentoo als payrollbedrijf verzorgt de uitbetaling van jouw werkzaamheden en de bijbehorende administratie.

Hoe werkt payroll?

Met payrolling worden wij jouw fictieve werkgever. Dit betekent dat je bij ons op de loonlijst staat in een zogenaamde fictieve dienstbetrekking. Dit betekent dat je niet als werknemer bij Tentoo in dienst bent en het zorgt er voor dat je niet als ondernemer wordt gezien. Dit laatste biedt diverse voordelen op het gebied van sociale zekerheid.

Sociale zekerheid

Als flexwerker bij Tentoo ben je namelijk verzekerd voor de Ziektewet (ZW), de Werkloosheidswet (WW) en de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Bovendien bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Dit is bij cao bepaald.

Als flexwerker heb je bovendien recht op een vergelijkbare uitbetaling als medewerkers die in vaste dienst zijn bij jouw opdrachtgever. Dit betekent dat jouw loon en vergoedingen, zoals toeslagen voor overwerk, loonstijgingen en onbelaste kostenvergoedingen (bijv. reiskosten), gelijk zijn aan het loon en de vergoedingen van een werknemer in vaste dienst met een gelijkwaardige functie.

Bereikbaar voor vragen

Heb je een vraag over het werken via payrolling? Dan helpen wij je graag. Je kunt ons bereiken via 020 420 20 70 of info@tentoo.nl.

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »