Wanneer bouw ik pensioen op?

Vier voordelen van payrolling:

 • Je krijgt binnen zeven dagen uitbetaald
 • Je bouwt rechten op voor de WW, ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Je bouwt pensioen op na 26 gewerkte weken
 • Mogelijkheden voor hypotheek, opleidingen en verzekeringen

Voor vragen over payrolling? Bel 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Wanneer bouw ik pensioen op?

Als je werkt, denk je misschien nog niet aan later. Aan je pensioen bijvoorbeeld. Toch is het goed om daar nu al bij stil te staan. Wanneer je werkt via Tentoo Collective Freelance & Flex, Tentoo Flexolutions of Tentoo Flexsupport bouw je in ieder geval al pensioen op na 26 gewerkte weken.

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid heeft namelijk het volgende bepaald: Iedereen die ouder is dan 21 jaar en minimaal 26 weken werkt via een uitzend- of flexwerkovereenkomst, neemt verplicht deel aan een zogenaamde Basispensioenregeling. Jouw deelname aan deze pensioenregeling wordt automatisch door ons verzorgd. Jij als flexwerker én je opdrachtgever hoeven hier niets voor te doen.

Als flexwerker betaal je bovendien zelf niet mee aan deze pensioenregeling, dit wordt betaald door je opdrachtgever. Werk je via Tentoo Collective Freelance & Flex? Dan verzorgt ABN AMRO dit pensioen voor jou. Werk je via Tentoo Flexolutions of Tentoo Flexsupport? Dan regelt StiPP de Basispensioenregeling voor jou.

Pluspensioenregeling na 78 weken

Werk je minimaal 78 weken via Tentoo Collective Freelance & Flex, Tentoo Flexolutions of Tentoo Flexsupport? Dan ga je pensioen opbouwen volgens de Pluspensioenregeling. In dit geval ga je wel zelf meebetalen aan je pensioen. Je opdrachtgever blijft echter wel het merendeel van deze pensioenregeling betalen. De premie voor de Pluspensioenregeling bedraagt 12%. Deze premie wordt geheven over het bedrag dat overblijft wanneer van je bruto uurloon een uurfranchise (dit is een bedrag waarover geen premie wordt betaald) wordt afgetrokken.

Voorbeeld

Bruto uurloon  € 10,00
Uurfranchise 2019 €  6,64
Bedrag waarover premie wordt betaald  
€ 3,36


In dit rekenvoorbeeld wordt over het bedrag van € 3,36 pensioenpremie betaald. Jij als flexwerker betaalt 4% pensioenpremie, je opdrachtgever betaalt 8%.

Downloads

Uitgebreide informatie over pensioenopbouw bij ABN AMRO vind je hier. Voor informatie over de pensioenregeling van StiPP kun je kijken op hun website

Bereikbaar voor vragen

Heb je een vraag over het opbouwen van pensioen via Tentoo? Dan helpen wij je graag. Je kunt ons bereiken via 020 - 420 20 70 of info@tentoo.nl.

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »