Wat als mijn opdrachtgever mij niet langer wil inzetten?

Vier voordelen van payrolling:

 • Je krijgt binnen zeven dagen uitbetaald
 • Je bouwt rechten op voor de WW, ziekte en arbeidsongeschiktheid
 • Je bouwt pensioen op na 26 gewerkte weken
 • Mogelijkheden voor hypotheek, opleidingen en verzekeringen

Voor vragen over payrolling? Bel 020 - 420 20 70 voor meer informatie!

Wat als mijn opdrachtgever mij niet langer wil inzetten?

Stel; je wordt gebeld door je opdrachtgever dat je niet meer op het werk hoeft te komen. Je opdrachtgever heeft bijvoorbeeld geen werk voor je of hij stelt niet langer prijs op je aanwezigheid. Dat is een vervelende boodschap, maar vanwege je opgebouwde rechten via payrolling val je niet in een zwart gat.

Bij Tentoo kun je bij diverse werkmaatschappijen werken:

 • Tentoo Directors Cast & Crew
 • Tentoo Collective Freelance & Flex
 • Tentoo Administratie Service
 • Tentoo Flexolutions
 • Tentoo Flexsupport

Het is afhankelijk van de werkmaatschappij waar jij via werkt, hoe hoog je uitkering wordt. Hieronder zetten wij de belangrijkste zaken rondom werkloosheid uiteen. Wanneer je meer wilt weten over wat je moet doen bij werkloosheid, adviseren we jou om contact met ons op te nemen via 020 420 20 70.

Je raakt werkloos en nu?

Als er weinig of geen werk is bij je opdrachtgever, kun je een WW-uitkering aanvragen. Dit doe je bij het UWV. Voor een werkloosheidsuitkering en de hoogte daarvan, gelden de volgende zaken:

 • Je bent in loondienst geweest. Dit is het geval wanneer er sociale premies zijn ingehouden op je salaris. Dat heeft Tentoo voor jou gedaan toen je werkte bij je opdrachtgever.
 • Des te langer je hebt gewerkt voor je opdrachtgever, des te hoger je mogelijke uitkering.
 • Ben je direct beschikbaar voor werk?
 • De reden van je ontslag bepaalt ook je WW-uitkering.

Meer informatie over een WW-uitkering en de hoogte daarvan, vind je op www.uwv.nl

Wanneer je werkt via Tentoo Collective Freelance & Flex, Tentoo Flexolutions of Tentoo Flexsupport

Om te bepalen hoe hoog jouw uitkering is, is het van belang om te weten hoe lang je via Tentoo werkt. Kom je aan het criterium van 78 gewerkte weken? De term ‘gewerkte weken’ betekent dat je in 1 week minimaal één keer hebt gewerkt. Een week waarin je niet hebt gewerkt, mag je dus niet meetellen.

Wanneer je niet aan dit criterium van 78 gewerkte weken komt, dan kun je direct een WW-uitkering aanvragen. Binnen de eerste 78 gewerkte weken, geldt namelijk het uitzendbeding. Dit betekent dat wanneer jouw opdrachtgever de samenwerking beëindigd, je ook niet langer aan de slag kunt bij je opdrachtgever.

Het kan ook zijn dat je een contract voor bepaalde tijd hebt. Op basis van dit contract werk je bij jouw opdrachtgever. Wanneer je opdrachtgever de samenwerking wilt stoppen tijdens de duur van dit contract, krijg je tot het einde van je contract uitbetaald. Daarna kun je je aanmelden voor een WW-uitkering bij het UWV.

Wanneer je werkt via Tentoo Directors Cast & Crew of Tentoo Administratie Service

Via Tentoo Directors Cast & Crew en Tentoo Administratie Service word je per opdracht uitbetaald. Ieder opdracht is een overeenkomst. Bij deze werkmaatschappijen onderteken je daardoor geen contract voor bepaalde tijd.

Wanneer de opdracht met je opdrachtgever stopt, eindigt ook de overeenkomst. Word je vervolgens niet meer ingezet door je opdrachtgever, dan kun je via het UWV een WW-uitkering aanvragen.

Bereikbaar voor vragen

Heb je een vraag over dit onderwerp? Dan helpen wij je graag. Je kunt ons bereiken via 020 - 420 20 70 of info@tentoo.nl.

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »