Freelancen zonder KVK-inschrijving - Tentoo
freelancen zonder kvk

Freelancen zonder KVK-inschrijving

Ga je ondernemen? Als je een bedrijf begint, zzp’er of freelancer wordt, dan moet je je misschien inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Misschien, want je kunt ook een bedrijf starten zonder KVK-inschrijving. Benieuwd hoe je dat moet doen? Tentoo vertelt je graag hoe!

Persoonlijk advies
Zzp’er of freelancer worden

Wat is het verschil?

Of er een verschil is tussen een freelancer en zzp’er? Het zijn beide veel gebruikte en geaccepteerde termen. Een freelancer is een zzp’er en andersom. In het algemeen wordt de term zzp’er vaker gebruikt dan freelancer. Het verschilt vaak echter per branche welke term wordt gebruikt. De term zzp’er wordt vaker gebruikt in bijvoorbeeld de bouw, de metaal en de zakelijke dienstverlening. Het begrip freelancer meer in de zorg, journalistiek, communicatie of vormgeving.

Kun je starten zonder een KVK-inschrijving?

Je kan een onderneming starten zonder KVK. Net zoals sommigen ook freelancer worden zonder KVK, of zzp’en zonder KVK. Is zo’n inschrijving dan voor niets? Nee, en daarom leggen we je graag uit waarom inschrijven bij de KVK belangrijk is en wat erbij komt kijken. Maar ook hoe je kunt ondernemen zonder KVK-nummer, natuurlijk via Tentoo! Je blijft dan volledig zelfstandig en wij nemen alle administratie, risico’s en zorgen van je over. Zo kan jij werken als freelancer zonder KVK!

Starten zonder kvk met Tentoo Freelance

Wel of niet inschrijven KVK?

Kom er aan de hand van deze veelgestelde vragen achter of jij je bedrijf wel of niet moet inschrijven bij de KVK.

Wanneer inschrijven bij de KVK voor zzp?

In Nederland moeten alle ondernemingen en rechtspersonen geregistreerd staan in het Handelsregister, oftewel ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. De wet spreekt van een onderneming als je ‘zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken’. Ga je geheel zelfstandig ondernemen, in welke vorm dan ook? Dan moet je je bij de KVK aanmelden als zzp’er of registreren als zzp.

Kan ik ook werken als zzp’er zonder KVK-inschrijving?

Elke zelfstandige onderneming moet volgens de wet dus officieel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Zo houden we in Nederland zicht op het aantal bedrijven, de echtheid ervan en weet de Belastingdienst wie een btw moet afdragen en dus een btw-nummer moet krijgen. Vanaf het moment dat je jouw onderneming inschrijft bij de KVK ga je dus een officiële administratieve verplichting aan en ben je zelf verantwoordelijk voor je btw-aangifte, maar ook voor je inkomstenbelasting en verzekeringen. Voor sommigen is dit een kleine bijkomstigheid bij het ondernemerschap. Terwijl voor anderen dit juist de reden kan zijn om helemaal af te zien van het zelfstandig ondernemerschap. Behoor je tot de tweede categorie, dan hebben we goed nieuws voor je: via Tentoo kun je ondernemen zonder KVK! Je kunt vandaag nog van start met jouw eigen bedrijf zonder KVK, gaan werken als freelancer zonder KVK, als ondernemer bij de KVK als zzp starten, of natuurlijk als zzp’er zonder KVK.

Ondernemer zonder KVK

Het kan dus gewoon, een bedrijf zonder KVK. Wij vertellen je graag hoe jij als ondernemer zonder KVK zorgeloos kunt ondernemen via Tentoo! Kies je voor Tentoo Freelance dan kies jij je eigen opdrachten en heb je alle vrijheden van een ondernemer. Je bepaalt zelf voor wie je werkt en wat je tarief is. Wij zorgen voor de administratie, facturatie en belastingen. Wij zijn ingeschreven bij de KVK en daarmee jij indirect ook. Zo combineer je de vrijheid van ondernemen met het gemak van werken in loondienst.

met of zonder kvk freelancen tentoo

Ja, ik wil starten als zzp’er en freelancen zonder KVK-inschrijving!

Om te starten als ondernemer, freelancer of zzp’er is het dus niet noodzakelijk om je in te schrijven bij de KVK. Via Tentoo kun je meteen aan de slag zonder je in te schrijven bij de KVK. Bij ons heb je geen KVK- of btw-nummer nodig! Doordat wij op papier jouw werkgever worden, maak je gebruik van onze inschrijving bij de KVK en dus ook ons btw nummer. Daar merk jij overigens niets van, want wij verzorgen jouw administratie en facturatie. Je hoeft alleen je tarief en gemaakte uren door te geven en wij doen de rest.

Ben jij klaar om te starten als zzp’er zonder KVK? Wij staan voor je klaar! Met meer informatie over freelancen via Tentoo of om je direct uit te leggen wat we voor jou kunnen betekenen. Bel ons op 020 – 238 69 36 of vul het contactformulier in. Hup, aan de slag!

Hoe inschrijven bij KVK?

Inschrijven bij de KVK kan alleen op afspraak. Ga naar de website van de KVK voor de dichtstbijzijnde vestiging en plan je afspraak uiterlijk een week voor of nadat je begint met je bedrijfsactiviteiten. Je kunt ook eerder terecht om je inschrijving voor te bereiden en om te ontdekken of je wilt freelancen zonder KVK of met KVK inschrijving. Inschrijven in het Handelsregister kost je eenmalig €75,-. Wil je ook een officieel uittreksel van je onderneming, dan betaal je nog eens €15,-.

Maak een afspraak bij de KVK

BTW nummer zonder KVK?

Ben je nog maar net begonnen met zelfstandig ondernemen? Dan kan het zijn dat je nog niet voldoet aan alle inschrijfvoorwaarden van de KVK. Toch wil je niet langer wachten en beginnen met freelancen. Om te factureren heb je echter wel een btw-nummer nodig voor freelance werken zonder KVK-inschrijving.

In bijzondere gevallen kun je rechtstreeks bij de Belastingdienst btw nummer aanvragen zonder KVK. Via Tentoo is een btw-nummer aanvragen zonder KVK niet nodig. Oftewel: freelancen zonder btw-nummer is bij Tentoo zeker mogelijk.

Btw-nummer aanvragen zonder KVK
Freelancen met- of zonder sociale zekerheid? Of zonder KVK?

Bekijk alle dienstenverleningen voor freelancers

Wist je dat je via Tentoo ook deze keuze hebt om te freelancen met of zonder sociale zekerheid? Om het makkelijk voor je te maken, hebben we alle dienstverleningen voor freelancers voor je op een rij gezet. Inclusief meer informatie en voordelen.

Direct naar dienstenoverzicht Freelance
Met Alicia ben je verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid, ongevallen en meer

Volledig verzekerd aan de slag? Dat kan!

Bij Tentoo weten we dat zorgeloos freelancen belangrijk voor je is. En dat is waar Alicia om de hoek komt kijken. Via Tentoo biedt Alicia passende verzekeringen, speciaal ontworpen voor ondernemers in de flexibele markt zoals jij. Alicia biedt zes flexibele verzekeringen aan, die je makkelijk kan combineren! Gemakkelijk online aan en uit te zetten.

Lees verder over de mogelijkheden

Hey freelancer! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • (bv. mijn tarief is €50,00 per uur)
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.