Freelancers verlonen - Tentoo
Freelance-verloning

Freelancers verlonen

Zzp’ers inhuren zonder risico’s van modelovereenkomsten

Wil jij als opdrachtgever zonder zorgen en zonder risico’s zzp’ers inzetten? Dan is verlonen per opdracht via Tentoo voor jou ideaal. Op deze manier kun je zelfstandigen op projectbasis inschakelen, zonder risico’s op schijnzelfstandigheid, boetes en naheffingen. Zo vaak en zo lang als je wilt. Oók voor de zzp’ers die jij inzet, biedt deze werkwijze veel voordelen.

Zorgeloos zelfstandigen inzetten

Soms heb je medewerkers op projectbasis nodig. De ene keer een paar weken, de andere keer een paar maanden of een jaar. Je wilt flexibele samenwerking, dus het is niet handig om zo’n ‘projectmedewerker’ zelf in dienst te nemen. Want als je een medewerker zelf aanneemt, heeft hij al snel recht op een vast aantal uren en  jij hebt allerlei werkgeversplichten en -risico’s. En zzp’ers inschakelen? Dat kan, maar daaraan kleven sinds de invoering van de Wet DBA (eind 2016) wél risico’s.

Werkgeverschap

Terughoudend met zzp’ers?

De Wet DBA verplicht opdrachtgevers en zzp’ers om samen te werken op basis van modelovereenkomsten. Het is echter onduidelijk in welke situaties een naheffing kan volgen voor schijnzelfstandigheid. En hoewel de wet niet wordt gehandhaafd tot eind 2021, zijn veel bedrijven toch terughoudend met het inzetten van zzp’ers. Steeds meer kiezen voor hét alternatief: verlonen per opdracht.

Alternatief: verlonen per opdracht

Via verloning per opdracht huur je freelancers in zonder arbeidsovereenkomst, maar op basis van een overeenkomst van opdracht. Er is dus geen sprake van een arbeids-, uitzend- of payrollovereenkomst. De freelancer of zzp’er is dus net zo flexibel in te zetten als wanneer jullie samenwerken via een modelovereenkomst. Maar dan zónder de administratieve rompslomp en risico’s.

Freelancers verlonen via Tentoo

Dit zijn de 5 zekerheden van zzp’ers / freelancers verlonen via Tentoo:

1 Je huurt de freelancer in voor een bepaalde opdracht. Als de opdracht eindigt, eindigt de samenwerking.
2 Tentoo betaalt de freelancer uit en draagt daarbij loonheffingen en sociale premies af. Hierdoor heb jij geen risico op boetes en naheffingen.
3 De freelancer werkt in overeenkomst van opdracht. Er is dus géén sprake van een arbeids-, uitzend- of payrollovereenkomst.
4 De financiële en administratieve afwikkeling wordt gedaan door Tentoo. Jij hoeft alleen de juiste freelancer te vinden!
5 Het factuurbedrag dat je nu gewend bent te betalen aan je zzp’er, blijft gelijk.
Whitepaper

Personeel aannemen in crisistijd?

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid. Hoe speel je met het aantrekken van personeel in op zo’n onzekere markt? Lees er alles over in ons whitepaper ‘Personeel aannemen in crisistijd: zo moet het (niet)’.

Whitepaper lezen
Check of het iets voor jou is.

Verlonen per opdracht

  • Medewerkers inzetten per opdracht.
  • Betaal alleen voor gewerkte uren.
  • Geen zorgen om schijnzelfstandigheid.
Ontdek de mogelijkheden

Vrijblijvend advies van onze experts

Wil je meer weten over onze manier om freelancers of zzp’ers te verlonen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan via het formulier hieronder of neem direct contact met ons op via 020 – 723 09 53 of sales@tentoo.nl.

Hey werkgever! Meer weten?

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.