Header-begin

Meer startende bedrijven dan in 2019

Gepubliceerd door: Niels Hoorn
Geplaatst op 12 oktober 2020
Leestijd

Afgelopen september, augustus, juli en juni zijn er meer bedrijven gestart dan vorig jaar in deze periode. Dit blijkt uit een analyse van de KVK. Tegenover de groei aan starters staat echter ook een flinke toename aan ‘stoppers’.

De detailhandel is de sector met de hoogste groei van het aantal startende ondernemingen. Hier startten de afgelopen 4 maanden maar liefst 42 procent meer bedrijven dan in september, augustus, juli en juni vorig jaar. Andere sectoren met meer starters: zakelijke dienstverlening, goederenvervoer en handelsbemiddeling. In de horeca, de groothandel voor voedings- en genotsmiddelen en in de catering en startten juist minder bedrijven.

Meer stoppers

Het aantal bedrijven dat in juni, juli, augustus en september stopte, ligt ook flink hoger dan in 2019. De toename van stoppers geldt voor vrijwel alle sectoren; alleen de land- en tuinbouw onttrekt zich hieraan. De hoogste groei aan stoppende ondernemingen is te zien in de sector ICT en media, gevolgd door Architecten en ingenieurs en Advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Bron: KVK-trendrapportage (pdf)

Gratis whitepaper

Personeel aannemen in crisistijd

Hoe ga jij om met het aannemen van personeel in crisistijd? Je wilt klaar zijn om door te groeien zodra het kan, maar wilt niet teveel mensen in dienst hebben als er (weer) een terugval komt. In dit whitepaper vind je tips en tricks voor het zelf aannemen van personeel en voor het inzetten van flexkrachten.

Whitepaper lezen
Starten als zelfstandige met minimale risico's

Verzekerd freelancen

Wil je voor jezelf beginnen, maar durf je vanwege de bijkomende risico’s de stap nog niet te zetten? Dan is verzekerd freelancen iets voor jou!

Verzekerd freelancen

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.