Het juiste personeel vinden

Tentoo helpt je om:

 • De juiste medewerkers te vinden voor jouw bedrijf
 • Jezelf te positioneren als aantrekkelijk werkgever
 • Personeel langer te behouden
 • Je te wapenen tegen de krapte op de arbeidsmarkt

Bel direct naar 020 - 524 60 51 voor meer informatie!

Als werkgever wil je de allerbeste medewerkers werven voor jouw bedrijf. Maar die topmedewerkers liggen niet voor het oprapen, dus hoe vind je die? Tentoo helpt jou om de juiste kandidaten op je vacatures te laten reageren. Oók in deze steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels overal voelbaar. Het duurt langer en langer om vacatures te vervullen. Als het al lukt. In 2019 neemt het aantal vacatures ook nog eens met 20 procent toe tot 1,2 miljoen. Steeds meer bedrijven vissen in dezelfde vijver naar nieuwe medewerkers. Hoe zorg je dat ze voor joú willen werken?

Tips van Tim

In ons webinar ‘Personeel vinden, binden en boeien in 5 stappen’ geeft HR-adviseur Tim van ’t Hoff tips over het vinden van het juiste personeel. Bekijk hier het fragment:

Wil je het hele webinar terugzien? Dat kan hier. Lees verder op deze pagina voor meer tips over het vinden van personeel.

Employer branding

In het webinarfragment hierboven noemt onze HR-adviseur Tim van ’t Hoff het al als belangrijke tip: employer branding. Jezelf positioneren als aantrekkelijk werkgever. Het employer brand dat je uitdraagt, moet wel overeenkomen met de werkelijkheid. Geef geen valse (lees: te mooie) informatie, want dat werkt averechts. Je voldoet dan als werkgever niet aan de verwachtingen die je hebt gecreëerd. Misschien leidt een vacature met eerlijke teksten van jou als werkgever en duidelijke eisen voor de kandidaat wel tot minder reacties. Maar dan blijven waarschijnlijk wel de echt enthousiaste kandidaten over die het beste bij de omschrijving passen.

Afstemmen op kandidaten

Het is slim om bij het bepalen van je employer brand en je visie op werkgeverschap rekening te houden met de wensen van de kandidaten die je wilt aantrekken. Wat vinden zij belangrijk? Het is makkelijk om te denken dat ze vooral geïnteresseerd zijn in een zo hoog mogelijk loon. Dat is namelijk niet het geval. Je kunt ze bijvoorbeeld ook enthousiasmeren met flexibele werktijden, vrijheid in werkzaamheden en perspectief op groei in hun werk.

Reisbudget en vrij aantal vakantiedagen

In ons whitepaper ‘Employer branding’ vertellen wij hoe je een werkgever wordt waar personeel voor wíl werken. Een paar concrete tips uit het whitepaper? Maak een sterke ‘Werken bij’-website waarop je medewerkers vertellen over je bedrijfscultuur. Ga goed om met sollicitanten die je afwijst, want dan kunnen ze nog een goed woordje voor jouw bedrijf doen binnen hun netwerk. Andere tips: gebruik bijzondere functietitels of opvallende secundaire voorwaarden (denk aan een reisbudget bovenop het vakantiegeld of de mogelijkheid om zelf het aantal vakantiedagen te bepalen).

Personeel binden

Employer branding helpt je niet alleen in de jacht op nieuw talent. Het draagt ook bij aan een positieve werksfeer, waardoor werknemers productiever zijn en (goede) medewerkers langer voor je blijven werken. Want je wilt dat medewerkers die je met veel moeite binnenhaalt zo lang mogelijk bij je blijven. Daarom vertellen wij je ook hoe je personeel al bindt óp en vóór hun eerste werkdag en hoe je personeel blijft boeien ná hun beginperiode.

Contact

Wil je advies-op-maat over hoe jij het juiste personeel voor jouw bedrijf kunt vinden? Of informatie over het opzetten van een sterke employer brand? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Bel ons via 020 - 524 60 51 of vul het onderstaande formulier in. We helpen je graag verder!

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Vul hier uw volledige naam in

Invalid Input

Vul hier uw geldig telefoonnummer in

U heeft een ongeldig e-mailadres ingevoerd

De informatie wordt niet opgeslagen en alleen gebruikt voor het eerste contact.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »