Kennisbank

Antwoorden voor flexwerkers

Hoe werkt payroll?

Met payrolling wordt het payrollbedrijf, in ons geval Tentoo, jouw fictieve werkgever en ga je aan de slag bij je opdrachtgever. Zo werk je in een driehoeksverhouding tussen jou als flexwerker, je opdrachtgever en Tentoo als payrollbedrijf. Jij werk bij je opdrachtgever en Tentoo verzorgt als payrollbedrijf de uitbetaling van je werkzaamheden en administratie.

Dit betekent dat je bij ons op de loonlijst staat in een zogenaamde fictieve dienstbetrekking. Dit betekent dat je niet als werknemer bij Tentoo in dienst bent en het zorgt er voor dat je niet als ondernemer wordt gezien. Dit laatste biedt diverse voordelen op het gebied van sociale zekerheid.

Hoe vul ik een werkbrief in?

Het invullen van een werkbrief is heel eenvoudig. Nadat je bent ingelogd in my.tentoo.nl, kies je voor de menu-optie Werkbriefjes en vervolgens de pagina Invoeren.

Je komt dan op de pagina om je werkbrief in te vullen. Je kiest je opdrachtgever en vult de prijsafspraak en het afgesproken bedrag in. Ten slotte verstuur je de werkbrief naar je opdrachtgever om de werkbrief te laten controleren.

Voor het invullen van een werkbrief, hebben wij deze handleiding opgesteld.

Wanneer krijg ik uitbetaald?

Heb je als flexwerker een werkbrief ingevuld en heeft je opdrachtgever deze werkbrief goedgekeurd? Dan verzorgt Tentoo de uitbetaling van jouw loon binnen zeven dagen. Het ligt vervolgens aan de verwerking van jouw bank hoe snel het loon op je rekening is bijgeschreven.

Wanneer jij als flexwerker of je opdrachtgever de werkbrief niet hebben goedgekeurd, kunnen wij de werkbrief ook niet verwerken en het loon uitbetalen. Het is dus belangrijk dat beide partijen de werkbrief goedkeuren.

Wanneer bouw ik pensioen op?

Via Tentoo Collective Freelance & Flex, Tentoo Flexolutions en Tentoo Flexsupport ga je na 26 gewerkte weken pensioen opbouwen als flexwerker. Dit wordt de Basispensioenregeling genoemd. Het is bij wet verplicht dat iedereen die ouder is dan 21 jaar en minimaal 26 weken via een flexwerk- of uitzendovereenkomst werkt, pensioen opbouwt. Tentoo zorgt ervoor dat je aanmelding bij het pensioenfonds automatisch wordt geregeld. Je opdrachtgever betaalt de premie voor je pensioen na 26 gewerkte weken.

Werk je 78 weken of langer via een flexwerk- of uitzendovereenkomst? Dan ga je pensioen opbouwen via de Pluspensioenregeling. In dit geval betalen jij en je opdrachtgever samen aan je pensioen.

Uitgebreide informatie over de pensioenopbouw via Tentoo, vind je via onderstaande links:

Werk je via Tentoo Directors Cast & Crew of Tentoo Administratie Service? Dan bouw je geen pensioen op via Tentoo. Dat betekent niet dat je helemaal geen pensioen kunt opbouwen. Dankzij onze partner J&H kun je vrijwillig pensioen opbouwen via Brand New Day. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze adviseurs via 020 420 20 70.

Wat zijn mijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Tentoo hecht veel waarde aan goed werkgeverschap. Daar horen ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Daarom krijg je via Academy for Flex kun je een opleiding naar keuze volgen.

Verdien ik hetzelfde als iemand in loondienst?

Wanneer je via payrolling werkt, maak je met je opdrachtgever prijsafspraken. Zo bespreek je met elkaar wie de werknemers- en werkgeverslasten betaalt. En leg je vast wie de commissie van Tentoo betaalt.

Afhankelijk van de prijsafspraak, houd je een netto bedrag van ongeveer 45% tot 75% van de prijsafspraak over. Wil je graag weten wat je krijgt uitbetaald? Neem dan contact op met onze adviseurs via 020 420 20 70.

Kan ik opleidingen volgen?

Ja, dat kan via Academy for Flex.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.