Hoe werkt Pay4me? - Tentoo
Kennisbank
FAQ

Hoe werkt Pay4me?

Flexkrachten (ook wel opdrachtnemers genoemd) kunnen in Pay4me hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken bekijken en persoonlijke wijzigingen doorvoeren. We beantwoorden de meestgestelde vragen.

Hoe log ik in bij Pay4me?

Je logt eenvoudig in op de online portal met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens hebben wij naar het door jou opgegeven e-mailadres verstuurd. Bewaar deze e-mail goed. Ben je nog geen klant? Dan kun jij je ook via het Matchingsplatform registeren.

 1. Ga naar www.pay4me.nl of klik op de link in de e-mail waarin jouw inlogggevens staan.
 2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 3. Klik op inloggen.

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten. Per e-mail ontvan je een nieuw wachtwoord.

Hoe teken ik mijn arbeidsovereenkomst?
 1. Klik via de melding op klik op documenten, of ga naar overig → mijn gegevens → documenten.
 2. Klik op downloaden.
 3. Je krijgt een pop-up in beeld met de vraag: Je kunt dit contract digitaal ondertekenen. Wil je
  dit doen? Klik hier op ok.
 4. Lees de overeenkomst aandachtig door en ga akkoord met de inhoud.
 5. Klik op de vraag code per sms aan om de authenticatiecode te ontvangen en vul de code in.
 6. Zet nu je handtekening in het daarvoor bedoelde vak. Let op: de digitale handtekening moet volgens de wet nauwkeurig overeenkomen met de handtekening op je legitimatiebewijs. Een goede digitale handtekening plaatsen kan moeilijk zijn. Daarom raden we je aan om een paar
  keer te oefenen. Klik op reset om je handtekening opnieuw te plaatsen. Zodra je tevreden bent met je digitale handtekening klik je op opslaan. We versturen de arbeidsovereenkomst nu direct digitaal naar je contactpersoon.
 7. Als wij de arbeidsovereenkomst hebben ontvangen en goedgekeurd, vind je de overeenkomst onder overig → mijn gegevens → documenten. Hier staan al je arbeidsovereenkomsten met een datum van akkoord.
Waar vind ik mijn loonstroken?

Op de pagina Loonstroken vind je een overzicht van de loonstroken die je van Tentoo hebt ontvangen.Ook kun je op deze pagina jouw jaaropgaven opvragen.

Onder de balk met het woord Periode kun je op iedere gewenste periode klikken waarvan je het loonstrokenoverzicht wilt zien.

Jaaropgaven opvragen

Vraag onder Jaaropgaaf jouw jaaropgaven van Tentoo op. Klik daarvoor op het jaar waarvan je de
jaaropgaaf wilt opvragen.

Pro forma bruto-netto berekening maken

Een pro forma berekening is een proefloonstrook die laat zien welke premies en inhoudingen plaatsvinden. Vul voor deze berekeningen alle velden in en klik op bereken. Let op: het resultaat van de berekening is een schatting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het resultaat.

Hoe geef ik mijn uren door?

Indien de opdrachtgever ervoor heeft gekozen dat jij je gewerkte uren zelf mag invoeren, krijg je de optie uren. Onder Uren voer je gewerkte uren in, kun je uren accorderen, onkosten declareren en gewerkte uren terugzien.

Om gewerkte uren door te geven, klik je op uren en vervolgens op invoeren. Selecteer de juiste plaatsing en de juiste periode. Wil je naast je normale uren nog andere vergoedingen declareren? Klik dan op het plusje (+) om een extra regel toe te voegen. Via de drop down-functie vind je verschillende componenten, zoals vakantiedagenoveruren en variabele reiskosten.

Klik op het pennetje om de regel te wijzigen. Zodra je de juiste uren hebt ingevoerd, keur je het uurbericht goed. Dit doe je via de opties uren of berichtenof via de melding op de startpagina. Na het goedkeuren wordt het bericht ter controle aan je opdrachtgever aangeboden. Tentoo verwerkt de uren en zet deze klaar voor betaling nadat het uurbericht door je opdrachtgever is geaccordeerd.

Let op: Zorg voor een duidelijke omschrijving van de achtergrond van een vergoeding. Deze informatie hebben wij nodig voor de fiscus. Bij reiskosten vermeld je de adressen en de afstand.

Tip: geef gewerkte uren tijdig door. Een periode die te lang geleden is, verdwijnt uit het overzicht.

Geef me nog meer informatie!

Onze experts helpen je graag. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.