Kennisbank
FAQ

Hoe werkt Pay4me?

Pay4me geeft opdrachtgevers 24/7 een volledig online inzicht in hun (flexibele) personeelsbestand: van contracten en gewerkte uren tot loonstroken en facturen. Flexkrachten krijgen kunnen in Pay4me hun gewerkte uren goedkeuren, loonstroken bekijken en persoonlijke wijzigingen doorvoeren. We beantwoorden de meestgestelde vragen.

Opdrachtnemers

Hoe log ik in bij Pay4me?

Je logt eenvoudig in op de online portal met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens hebben wij naar het door jou opgegeven e-mailadres verstuurd. Bewaar deze e-mail goed. Ben je nog geen klant? Dan kun jij je ook via het Matchingsplatform registeren.

 1. Ga naar www.pay4me.nl of klik op de link in de e-mail waarin jouw inlogggevens staan.
 2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 3. Klik op inloggen.

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten. Per e-mail ontvan je een nieuw wachtwoord.

Hoe teken ik mijn arbeidsovereenkomst?
 1. Klik via de melding op klik op documenten, of ga naar overig → mijn gegevens → documenten.
 2. Klik op downloaden.
 3. Je krijgt een pop-up in beeld met de vraag: Je kunt dit contract digitaal ondertekenen. Wil je
  dit doen? Klik hier op ok.
 4. Lees de overeenkomst aandachtig door en ga akkoord met de inhoud.
 5. Klik op de vraag code per sms aan om de authenticatiecode te ontvangen en vul de code in.
 6. Zet nu je handtekening in het daarvoor bedoelde vak. Let op: de digitale handtekening moet volgens de wet nauwkeurig overeenkomen met de handtekening op je legitimatiebewijs. Een goede digitale handtekening plaatsen kan moeilijk zijn. Daarom raden we je aan om een paar
  keer te oefenen. Klik op reset om je handtekening opnieuw te plaatsen. Zodra je tevreden bent met je digitale handtekening klik je op opslaan. We versturen de arbeidsovereenkomst nu direct digitaal naar je contactpersoon.
 7. Als wij de arbeidsovereenkomst hebben ontvangen en goedgekeurd, vind je de overeenkomst onder overig → mijn gegevens → documenten. Hier staan al je arbeidsovereenkomsten met een datum van akkoord.
Waar vind ik mijn loonstroken?

Op de pagina Loonstroken vind je een overzicht van de loonstroken die je van Tentoo hebt ontvangen.Ook kun je op deze pagina jouw jaaropgaven opvragen.

Onder de balk met het woord Periode kun je op iedere gewenste periode klikken waarvan je het loonstrokenoverzicht wilt zien.

Jaaropgaven opvragen

Vraag onder Jaaropgaaf jouw jaaropgaven van Tentoo op. Klik daarvoor op het jaar waarvan je de
jaaropgaaf wilt opvragen.

Pro forma bruto-netto berekening maken

Een pro forma berekening is een proefloonstrook die laat zien welke premies en inhoudingen plaatsvinden. Vul voor deze berekeningen alle velden in en klik op bereken. Let op: het resultaat van de berekening is een schatting. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het resultaat.

Hoe geef ik mijn uren door?

Indien de opdrachtgever ervoor heeft gekozen dat jij je gewerkte uren zelf mag invoeren, krijg je de optie uren. Onder Uren voer je gewerkte uren in, kun je uren accorderen, onkosten declareren en gewerkte uren terugzien.

Om gewerkte uren door te geven, klik je op uren en vervolgens op invoeren. Selecteer de juiste plaatsing en de juiste periode. Wil je naast je normale uren nog andere vergoedingen declareren? Klik dan op het plusje (+) om een extra regel toe te voegen. Via de drop down-functie vind je verschillende componenten, zoals vakantiedagenoveruren en variabele reiskosten.

Klik op het pennetje om de regel te wijzigen. Zodra je de juiste uren hebt ingevoerd, keur je het uurbericht goed. Dit doe je via de opties uren of berichtenof via de melding op de startpagina. Na het goedkeuren wordt het bericht ter controle aan je opdrachtgever aangeboden. Tentoo verwerkt de uren en zet deze klaar voor betaling nadat het uurbericht door je opdrachtgever is geaccordeerd.

Let op: Zorg voor een duidelijke omschrijving van de achtergrond van een vergoeding. Deze informatie hebben wij nodig voor de fiscus. Bij reiskosten vermeld je de adressen en de afstand.

Tip: geef gewerkte uren tijdig door. Een periode die te lang geleden is, verdwijnt uit het overzicht.

Opdrachtgevers

Hoe registreer ik een nieuwe werknemer?

Een nieuwe werknemer registreer je via het matchingsplatform. Klik in Pay4me op de knop vacatures en ga door naar het matchingsplatform. Maak een vacature aan en deel deze vacature met mogelijke kandidaten. Jij begint nu je gebruikelijke solilcitatieprocedure. Accepteer in het matchingsplatform je geschikte kandidaat. De match met je kandidaat verschijnt vervolgens automatisch in Pay4me. Nu kun je een contract aanmaken en je nieuwe medewerker kan direct aan de slag.

Hoe vul ik een werkbrief in voor een medewerker?

In Pay4me voer je eenvoudig de gewerkte uren van je opdrachtnemers in. Uren registeren kan op 3 manieren: per plaatsing, door middel van een import of maandverloning.

Per plaatsing
Ga naar de menuoptie invoeren en selecteer hier de werknemer. Staat de werknemer of de plaatsing er niet bij, controleer dan of alle documenten geaccordeerd zijn. Dit kan via de menuoptie meldingen. Selecteer nu de periode waarover je uren wilt invoeren.

Bij soort kies je de uursoort die je wilt invoeren. Bij % kies je het percentage waartegen verloond moet worden als dit anders is dan 100%. Vul vervolgens per dag de juiste uren in en klik op opslaan.

Importeren
Onder import excel kun je een eigen excelbestand uploaden. Sla het bestand op als .xls-bestand, vul alle uren in en sla het op. Klik nu op browse, selecteer het bestand en klik up upload. Klik nu eerst op controleer en bekijk de output. Klik op verwerk om het bestand in Pay4me te verwerken. Je kunt de uren nog controleren en bewerken alvorens je ze accordeert.

Maandverloning
In het overzicht zie je alle werknemers met een vast maandsalaris die deze maand nog verloond moeten worden. Klik op akkoord als het overzicht klopt. Let op: Je accordeert uren niet direct door ze op te slaan. Om uren te accorderen, ga je naar berichten. Hier vind je een overzicht met alle ingevoerde uren die je kunt accorderen.

Is er een handleiding voor het werken met Pay4me?

Pay4me kent vele mogelijkheden. Wil je graag meer uitleg over de mogelijkheden van Pay4me? Neem dan contact op met onze adviseurs via 020 524 60 52. Wij helpen je graag.