Corona-informatie voor Tentoo ZZP-Support

Nieuws:

 • Tijdelijke inkomensondersteuning 
 • Bijzonder uitstel van belasting betaling 
 • Wijzigen voorlopige aanslag 2020
Corona-informatie voor Tentoo ZZP-Support

Het coronavirus raakt ondernemend Nederland hard. Veel zelfstandigen zien hun opdrachten in deze onzekere tijden dalen. Wat betekent dit voor de zzp'ers? Waar moet je rekening mee houden?

Let op: Deze pagina houden wij dagelijks up-to-date. Zodra wij merken dat meerdere klanten vragen hebben over een specifiek onderwerp, dan vullen wij de informatie op deze pagina aan. 

Tijdelijke inkomensondersteuning voor de zzp’er

Er komt tijdelijke inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten. Deze regeling geldt voor zzp’ers en mkb'ers en bedraagt maximaal 1.500 euro netto per maand. De regeling is gebaseerd op de al bestaande BBZ (Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen), maar wordt sneller behandeld en verstrekt.

Met de regeling kun jij als zzp'er ondersteuning aanvragen in de vorm van een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Net als de BBZ wordt deze regeling uitgevoerd door gemeenten. Je kunt dus bij je eigen gemeente terecht voor je aanvraag. Het aanvragen van de inkomensondersteuning gaat via een digitale vragenlijst. De gemeenten streven ernaar het aanmeldproces binnen 4 weken na aanmelding af te ronden.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt de regeling verder uit, in samenwerking met onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De maatregel gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2020 en duurt vooralsnog tot 1 juni 2020.

Belangrijk om te weten: de hoogte van de uitkering is afhankelijk van je situatie en kan in hoogte verschillen. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Bijzonder uitstel van belasting betaling

Om financiële tegenvallers te kunnen opvangen, mogen zzp’ers uitstel van belastingbetaling aanvragen bij de belastingdienst. Dit kun jij aanvragen voor de volgende belastingen:

 • De omzetbelasting over het eerste kwartaal 2020.
 • De inkomstenbelasting over 2019.

Belangrijk om te weten: je kunt het uitstel pas aanvragen nadat de aangifte is gedaan en de aanslag is ontvangen.

Wij verzorgen dus in april voor jou ‘gewoon’ de aangifte van het eerste kwartaal van 2020. Hierna verrichten wij, als jij (door het coronavirus) in financiële problemen zit, geen betaling aan de belastingdienst. Jij ontvangt dan een brief met de hoogte van de aanslag. Op dat moment kunnen wij uit jouw naam vragen om uitstel van betaling.

Wij vragen het uitstel aan voor jou. Als je verwacht dat jij langer dan 3 maanden omzetverlies gaat draaien kunnen we met een brief uitstel voor je aanvragen. Jij schrijft een brief waarin je uiteenzet hoe het coronavirus jou in betalingsproblemen heeft gebracht. Je kunt aangeven welke opdrachten zijn geannuleerd of verschoven en hoeveel omzetverlies er is. Wij gebruiken jouw brief voor de aanvraag bij de belastingdienst. Als je verwacht dat je minder 3 maanden omzetverlies gaat draaien is een dergelijke brief niet nodig. 

De belastingdienst vraagt ook om een verklaring van Tentoo, als jouw boekhouder. Wat in de verklaring moet komen te staan maakt de belastingdienst op een later moment bekend. Wij houden dit in de gaten.

Houd er rekening mee dat dit een tijdelijke oplossing is zodat jij geld wat je normaal zou betalen aan omzetbelasting, kunt gebruiken voor levensonderhoud. Uiteindelijk moet je dit belastingbedrag alsnog betalen. Doe dit dus alleen als het echt noodzakelijk is in jouw situatie.

Ben je klant van Tentoo ZZP-Support en wil je gebruik maken van deze regeling? Neem dan contact met ons op via support@tentoo.nl.

Wijzigen van de voorlopige aanslag 2020

De belastingdienst komt jou tegemoet in deze onzekere coronatijden. Verwacht je de komende maanden een lagere winst? Dan mag je je voorlopige aanslag inkomstenbelasting wijzigen. Wanneer het bedrag van je nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die je in de eerste maanden van 2020 betaalde, dan krijg je het verschil terug. Heb je nog vragen of wil je advies? Wij zitten voor je klaar!

Hulp en advies

Heb je vragen over de maatregelen omtrent de coronacrisis? Wij zijn er voor je. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Ja, neem contact met mij op!

Vermeld hier alsjeblieft je naam.

Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?

We sturen je de offerte per mail. Vul daarom alsjeblieft het mailadres in.

Invalid Input

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »