Tips voor een waardevol netwerk

Drie netwerktips:

 • Schud veel handen
 • Gebruik het netwerk van tevreden klanten
 • Benut je bestaande netwerk

Bel direct naar 020 - 238 69 36 voor meer informatie!

Tips voor een waardevol netwerk

Wist je dat je met een goed netwerk makkelijker aan opdrachten kunt komen? Want hoe meer mensen jou kennen, hoe meer mensen er een beroep op jou kunnen doen. Daarom is het goed om te investeren in je netwerk. Deze drie tips helpen je daarbij!

Tip 1: Schud handen op borrels, beurzen en andere bijeenkomsten

Er worden elk jaar veel netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan vakbeurzen, nieuwjaarsborrels en netwerkevenementen. Deze evenementen worden niet voor niets georganiseerd. Ze bieden bedrijven en freelancers de kans om kennis met elkaar te maken. Zorg ervoor dat je aanwezig bent en dat je veel mensen vertelt over wat je doet. Druk hen daarbij een mooi visitekaartje in de handen, zodat ze jou weten te vinden op het moment dat ze je dienst kunnen gebruiken. Vergeet geen pepermuntjes mee te nemen!

Tip 2: Maak gebruik van het netwerk van tevreden klanten

Als je een klant naar tevredenheid hebt geholpen, vraag dan of ze jou kunnen aanbevelen bij anderen. Het is namelijk een feit dat veel nieuwe klanten via bestaande klanten binnenkomen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat bevriende opdrachtgevers aan elkaar vragen of ze nog een goede fotograaf kennen. Het zou mooi zijn als jouw opdrachtgevers jou dan aanbevelen!

Tip 3: Benut je bestaande netwerk

De potentiële klanten, die je het makkelijkst kunt werven, ken je al! Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, ex-studiegenoten, kennissen etc. Een freelance fotograaf kan foto’s maken op de bruiloft van zijn neef, van het bedrijfspand van zijn oom en op de open dag van zijn opleiding. Het is dus belangrijk dat jouw hele netwerk weet dat jij in te huren bent als professional! Geef daarbij ook aan dat ze jou aanbevelen als anderen uit hun netwerk iemand zoals jij nodig hebben.

Social media

Netwerken kan ook via social media. LinkedIn is hét professionele sociale medium dat door vrijwel elke professional wordt gebruikt. Het netwerk biedt je de mogelijkheid een groot netwerk op te bouwen. Zorg dus voor een connectie met iedereen die je kent: van je bestaande netwerk tot de nieuwe mensen die je leert kennen. Heb je een beurs bezocht en heb je 8 visitekaartjes gekregen? Zoek ze op via LinkedIn en maak een connectie! Heb je een toffe opdracht uitgevoerd waar je trots op bent? Laat het zien aan je connecties door het te delen op LinkedIn!

Een goed netwerk is dus heel belangrijk, maar hoe begin je eigenlijk met zelfstandig ondernemen? Lees de 4 tips hier! 

Veelgestelde vragen:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »