Vacatureteksten: (in)direct uitsluiten van sollicitanten

Vacatureteksten: (in)direct uitsluiten van sollicitanten

25 maart 2019

Als werkgever heb je, bij het werven van een nieuwe medewerker, de taak om een duidelijke vacature op te stellen. In de vacature moet je informatie vermelden die potentiële werknemers aantrekt. Daarnaast moet je ook een duidelijke omschrijving geven van het type persoon waar jouw organisatie naar op zoek is. Je mag echter niet zo maar een onderscheid maken tussen sollicitanten.

Doorsnee inkomen al 10 jaar hetzelfde

Doorsnee inkomen al 10 jaar hetzelfde

22 maart 2019

Het doorsnee persoonlijk inkomen van werkenden in Nederland is al 10 jaar bijna hetzelfde. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS naar het inkomens in 2017. Daarbij is rekening gehouden met de prijsontwikkeling tussen 2007 en 2017. Uit het onderzoek blijkt ook dat rond het veertigste levensjaar het maximale inkomen is bereikt.

Bouw aan jouw merk: Hoe kies ik de juiste kleuren voor mijn merk?

Bouw aan jouw merk: Hoe kies ik de juiste kleuren voor mijn merk?

21 maart 2019

Ooit erover nagedacht welke emoties de kleuren van jouw merk oproepen? Kleurgebruik zorgt niet alleen voor herkenning, maar heeft ook invloed op de aankoopintentie van jouw klanten. Brandingexpert en designer Djoeke Bekkema van Studio Solide behandelt daarom deze maand de volgende vraag: Hoe kies ik de juiste kleuren voor mijn merk?"

Politiek pleit voor inzage loonstrook

Politiek pleit voor inzage loonstrook

07 maart 2019

Als het aan de oppositie ligt, krijgen werknemers inzage in de loonstroken van hun collega’s met een vergelijkbare functie. Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, SP en 50Plus dienen deze week een wetsvoorstel in waarin dit inzagerecht is opgenomen. De partijen zien dit als één van de oplossingen om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen.

Arbeidsdeelname blijft stijgen

Arbeidsdeelname blijft stijgen

27 februari 2019

In 2018 had 68% van de mensen tussen 15 en 75 jaar betaald werk. Hiermee is de arbeidsdeelname op het hetzelfde niveau als voor de crisis, die in 2008 uitbrak. Afgelopen januari is de arbeidsparticipatie zelfs naar 68,8% gestegen.

Duurzaam ondernemen niet altijd haalbaar

Duurzaam ondernemen niet altijd haalbaar

27 februari 2019

Op dit moment haalt ongeveer 20% van de ondernemers voordeel uit duurzaam ondernemen. Dit voordeel is in de vorm van meer klanten, lagere kosten of extra inkomsten. Het blijkt echter dat duurzaam ondernemen voor een groot deel van de ondernemers niet haalbaar is. Zij kunnen hun business-case niet rond krijgen, hebben gebrek aan tijd, onvoldoende kennis of er zijn financiële belemmeringen.

Bouw aan jouw merk: Hoe kies ik mijn doelgroep?

Bouw aan jouw merk: Hoe kies ik mijn doelgroep?

27 februari 2019

Vol zelfvertrouwen en zonder moeite de juiste klanten aantrekken. Is dat niet fantastisch? Dát kun je bereiken met branding. In de rubriek 'Bouw aan jouw merk!' zoomen we in op lezersvragen rondom branding & design. Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over branding? Wat doet kleur in een design? Brandingexpert en designer Djoeke Bekkema van Studio Solide behandelt elke maand een andere vraag en geeft tips en inzichten. Met deze maand de vraag: "Hoe kies ik mijn beste doelgroep?"

Ontslag op staande voet: 6 essentiële tips voor werkgever

Ontslag op staande voet: 6 essentiële tips voor werkgever

26 februari 2019

Iedere maand schrijft onze partner Hendrikx Advocaten een blog met tips en/of informatie voor werkgevers. Deze maand gaan zij in op ontslag op staande voet. Als werkgever hoop je hier niet mee te maken te krijgen. Als dat toch een keer gebeurt, volg dan deze essentiële tips voor werkgevers.

Laat de berekening LIV en LKV controleren

Laat de berekening LIV en LKV controleren

26 februari 2019

Werkgevers die in 2018 recht hadden op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) ontvangen voor 14 maart de voorlopige berekening van de Belastingdienst. Deze berekening laat zien wat je aan lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostenvoordeel (LKV) ontvangt. Belangrijk is dat je deze berekening na ontvangst zo spoedig mogelijk laat controleren. De gegevens kunnen tot en met 1 mei gecorrigeerd worden.

Invoer tweeschijvenstelsel bij werkkostenregeling

Invoer tweeschijvenstelsel bij werkkostenregeling

26 februari 2019

De verwachting is dat de werkkostenregeling per 2020 op de schop gaat. Door de invoer van een tweeschijvenstelsel worden de lasten op arbeid voor het midden- en kleinbedrijf verlaagd. Momenteel onderzoekt de overheid de uitvoerbaarheid van dit plan.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »