Reacties op de troonrede

Reacties op de troonrede

18 september 2019

Elke derde dinsdag van september wordt op Prinsjesdag de troonrede voorgelezen. Traditiegetrouw vertelt het staatshoofd een positief verhaal over de stand van zaken in het Koninkrijk der Nederlanden. Hierop volgen positieve en minder positieve reacties. Tentoo zet de troonrede-reacties inzake de arbeidsmarkt voor jou op een rij.

Zeven opmerkelijke banen in 2019

Zeven opmerkelijke banen in 2019

11 september 2019

Zo nu en dan verschijnen ze in de media: droombanen! Leuke, verrassende of opmerkelijke beroepen waarmee je vaak ook nog bijzonder goed kunt verdienen. Ben jij nog op zoek naar iets nieuws? Of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Tentoo zet zeven opvallende banen uit 2019 voor je op een rij.

Let op: stageovereenkomst is soms onbedoeld een arbeidsovereenkomst!

Let op: stageovereenkomst is soms onbedoeld een arbeidsovereenkomst!

23 augustus 2019

Werk je met stagiair(e)s of ben je van plan een stageovereenkomst aan te bieden? Let dan goed op dat je niet onbedoeld een arbeidsovereenkomst aangaat. Hendrikx Advocaten vertelt je er alles over in dit artikel.

Belastingdienst: zo voorkom je boetes (3 tips)

Belastingdienst: zo voorkom je boetes (3 tips)

22 augustus 2019

Ruim 64.000 ondernemers misten afgelopen kwartaal de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Veelal met een boete als gevolg. Vooral startende zzp’ers zijn nog niet gewend aan de terugkerende btw-aangifte. Om ondernemers te helpen, biedt de Belastingdienst drie tips om een naheffingsaanslag en boete te voorkomen.

Spanning op arbeidsmarkt bereikt nieuw hoogtepunt

Spanning op arbeidsmarkt bereikt nieuw hoogtepunt

15 augustus 2019

De spanning op de arbeidsmarkt heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6.000 toegenomen tot 284.000. Er zijn nu bijna net zoveel vacatures als werklozen.

Aantal kleine MKB’ers groeit

Aantal kleine MKB’ers groeit

07 augustus 2019

Nederland telt 40 procent meer MKB’ers in de business economy (bedrijfsleven, exclusief financiële instellingen) dan 10 jaar geleden. De groei zit hem in het aantal bedrijven met 1 tot 10 medewerkers. Van het aantal bedrijven met 10 tot 250 werknemers zijn er nog net zoveel als in 2009.

Merendeel organisaties leeft arbo-regels onvoldoende na

Merendeel organisaties leeft arbo-regels onvoldoende na

31 juli 2019

Het percentage bedrijven dat aan arbo-regels voldoet, is veel lager dan het deel dat de regels niet naleeft. Wel is er in vergelijking met voorgaande jaren een voorzichtige positieve ontwikkeling te zien. In 2018 heeft een derde van de bedrijven een preventiemedewerker, bedrijfshulpverlening, een overeenkomst met een arbodienst en een inventarisatie gemaakt van de risico’s voor werknemers (RI&E).

ACM roept zzp’ers op tot maken van onderlinge prijsafspraken

ACM roept zzp’ers op tot maken van onderlinge prijsafspraken

25 juli 2019

Zzp’ers mogen voortaan onderling prijsafspraken maken over hun beloning, aldus de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op deze manier moeten zzp’ers hogere tarieven bij opdrachtgevers kunnen afdwingen. Wat bijzonder is aan dit voorstel, is dat juist de ACM verboden prijsafspraken moet voorkomen. Het kan concurrentie vervalsen en leiden tot hogere prijzen voor consumenten.

Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

Jaarlijks starten 44.000 mensen een onderneming vanuit de WW

22 juli 2019

Een grote groep WW’ers kiest ervoor om vanuit de WW een onderneming te beginnen. In de periode 2011 - 2016 bleken gemiddeld 44.000 mensen naast óf na hun WW-uitkering te starten als ondernemer. Bijna driekwart daarvan was twee jaar later nog steeds actief als ondernemer. Dit blijkt uit onderzoek van het UWV.

Mens moet maximaal 8 uur per week werken

Mens moet maximaal 8 uur per week werken

16 juli 2019

40 uur per week werken? Dat is helemaal niet goed voor ons. Die conclusie trekt socioloog en onderzoeker Brendan Burchell van de universiteit van Cambridge. Idealiter werkt de mens volgens Burchell niet meer dan 8 uur per week. Hij verwacht dat een kortere werkweek voor 2040 de norm is in Europa.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »