Aantal kleine MKB’ers groeit

07 augustus 2019

Aantal kleine MKB’ers groeit

Nederland telt 40 procent meer MKB’ers in de business economy (bedrijfsleven, exclusief financiële instellingen) dan 10 jaar geleden. De groei zit hem in het aantal bedrijven met 1 tot 10 medewerkers. Van het aantal bedrijven met 10 tot 250 werknemers zijn er nog net zoveel als in 2009.

Nederland telt 1,1 miljoen MKB-bedrijven in de economy business. Ruim een miljoen bedrijven hebben minder dan 10 medewerkers (dus ook eenpitters) en ruim 50.000 bedrijven hebben 10 tot 250 werknemers. Dit meldt het CBS. Al deze MKB’ers zorgen voor meer dan 3 miljoen banen. De afgelopen 10 jaar veranderde het MKB-landschap behoorlijk.

Filmproducenten en vloggers

Het aantal bedrijven in de informatie- en communicatiesector nam de afgelopen 10 jaar het sterkst toe. Zo steeg het aantal IT-dienstverleners aanzienlijk en verdubbelde het aantal filmproducenten en vloggers bijna.

Meer webwinkels

In de handel kwamen er tienduizenden webwinkels bij, voornamelijk eenmanszaken. In de industrie en vooral bouwnijverheid nam het aantal mkb-bedrijven met 10 tot 250 werkzame personen af, maar kwamen er meer kleinere bedrijven voor terug. Hierdoor zijn per saldo meer bedrijven actief in deze bedrijfstakken.

Tienmaal zoveel bierbrouwers

In de industrie vertienvoudigde het aantal bierbrouwerijen. In het vervoer kwamen er veel pakketbezorgers bij. De horeca is de enige sector waar het aantal bedrijven met meer dan 10 medewerkers sterker toenam dan het aantal bedrijven met minder dan 10 werknemers.

Payroll

Veel (startende) eenpitters en (startende) werkgevers kiezen voor payroll. Zij zien dit als een ideale manier om te starten met minder risico’s en extra zekerheid. Ook iets voor jou?

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »