020 - 420 20 70

Aantal zzp’ers in grote steden explosief gestegen

14 december 2017

Aantal zzp’ers in grote steden explosief gestegen

Het aantal eenpersoonsbedrijven in de vier grote steden is in tien jaar meer dan verdubbeld, van 81.000 in 2007 tot 165.000 in 2017. Dat meldt het CBS in de nieuwste editie van de Regionale Economie.

Eenmanszaken

Vooral organisatieadviesbureaus schieten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht als paddenstoelen uit de grond. Hier kwamen er de afgelopen tien jaar 13.400 van bij. Verder zijn financiële eenmanszaken goed voor 6500 extra ondernemingen, terwijl in de bouw het aantal eenpitters met 5800 steeg. Het aantal eenmanszaken nam in Utrecht procentueel het sterkst toe. Hier was in tien jaar tijd sprake van een toename van 135 procent tot 22.100 eenpitters.

Meeste bedrijven in Amsterdam

Ook bij het aantal bedrijven met méér dan een werknemer was in grote steden sprake van groei van 5 procent. Terwijl dit landelijk gezien juist weer gedaald is met 3 procent. De groei van het aantal bedrijven waar meer dan een persoon werkzaam is, was het sterkst in Amsterdam. De stad telt veruit de meeste bedrijven. Amsterdam is goed voor 95.400 ondernemingen. Rotterdam is de nummer twee met 46.200 bedrijven, gevolgd door Den Haag waar 40.400 bedrijven zijn gevestigd. Utrecht is goed voor 27.500 bedrijven. Op 1 januari 2017 was 17 procent van alle bedrijven in de vier grote steden gevestigd. Tien jaar eerder was dit 15 procent.

Bekijk het rapport hier: De regionale economie

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »