Maandag 21 mei is Tentoo niet bereikbaar wegens pinkstermaandag. Dit is een nationale vrije dag. Wij staan je graag weer te woord op dinsdag 22 mei, vanaf 8.30 uur.

020 - 420 20 70

Augustus telt minste faillissementen van de eeuw

11 september 2017

Augustus telt minste faillissementen van de eeuw

Augustus 2017 telde de minste failliet verklaarde bedrijven van deze eeuw. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Dit record is het gevolg van het al jaren omlaag schommelende aantal faillissementen.

Vorige maand zijn 258 bedrijven failliet verklaard; 39 minder dan in juli. Eenmanszaken zijn hierbij niet meegeteld. Het vorige laagterecord dateerde uit 2001. De piek werd bereikt in mei 2013, toen 658 bedrijven failliet werden verklaard.

Schommelen

Na de piekmaand in 2013 schommelde het aantal faillissementen op en neer, maar wel in een dalende trend. In april dit jaar leek die daling zijn dieptepunt te hebben bereikt, want in mei en juni kroop het aantal faillissementen weer omhoog. Juli en augustus zette de daling echter toch weer door.

Handel en horeca

De meeste faillissementen werden in augustus uitgesproken in de handel (67), gevolgd door financiële instellingen (35) en de bouwnijverheid (25). De handel telt echter ook de meeste bedrijven. Relatief gezien gingen vorige maanden in de horeca de meeste bedrijven op de fles.

Meeste in Zuid-Holland

Zuid-Holland, Noord-Brabant en Flevoland waren in augustus de provincies met de meeste faillissementen, respectievelijk 69, 60 en 47. Zeeland (1), Drenthe (2) en Friesland (3) telden de minste failliet verklaarde bedrijven.

Stijging op komst?

Eerdere jaren wijzen uit dat het aantal faillissementen in september vaak weinig afwijkt van de augustus-cijfers, in oktober en november neemt het vaak weer wat toe.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »