Op woensdag 25 april is my.tentoo.nl tussen 18.00 en 21.00 uur niet bereikbaar wegens onderhoud. Na 21.00 uur kun je weer inloggen op my.tentoo. Onze excuses voor het ongemak.

020 - 420 20 70

Bedrijven beboet vanwege fouten op loonstroken

03 januari 2017

Bedrijven beboet vanwege fouten op loonstroken

In het afgelopen jaar heeft de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid 134 boetes opgelegd aan bedrijven omdat hun loonstroken fouten bevatten. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Bedrijven zijn verplicht de loonstroken begrijpelijk te maken voor hun werknemers. Maar uit een rondgang van de Telegraaf blijkt dat loonstroken vaak allesbehalve begrijpelijk zijn. Bovendien wemelt het van de fouten. Volgens vakbond CNV zou het aantal opgelegde boetes nog veel hoger zijn als de capaciteit van de inspectie omhoog zou gaan. Er wordt te weinig gecontroleerd. Volgens eigen onderzoek van de vakbond bevat vier procent van de loonstroken fouten.

"Een fout in de salarisadministratie of op het loonstrookje is snel gemaakt," stelt Noortje Hendrikx, manager Tentoo HR. "Je hebt bijvoorbeeld te maken met wet- en regelgeving die continu verandert. Bovendien kunnen er cao-afspraken gemaakt zijn waar werkgevers zich aan moeten houden. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat steeds meer werkgevers er voor kiezen hun salarisadministratie uit te besteden. Het aantal bedrijven dat hun salarisadministratie bij Tentoo heeft ondergebracht is in het afgelopen jaar gestegen met ruim 30 procent."

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »