Betaal je personeel door ook in deze zware tijden

03 april 2020

Betaal je personeel door ook in deze zware tijden

Je inkomsten lopen door de coronacrisis (hard) terug, maar je personeel verwacht wel gewoon het salaris aan het einde van de maand. Ontzettend veel bedrijven kampen momenteel met dit probleem. Probeer een manier te vinden om je personeel ook nu door te betalen en meld je aan voor de NOW-regeling voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Binnen een paar weken kun je een tegemoetkoming van de overheid verwachten; op het moment dat je stopt met de loondoorbetaling kom je niet in aanmerking voor de tegemoetkoming.

Het kabinet maakte deze week de details bekend van de NOW-regeling (Tijdelijke maatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid). Eén van de maatregelen is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die omzetverlies lijden door het coronavirus. Met deze regeling wil het kabinet het voor bedrijven mogelijk maken om hun personeel te kunnen doorbetalen en te behouden om zo werkloosheid te voorkomen. Deze regeling werkt als volgt:

 • Je moet gedurende 3 maanden minimaal 20% omzetverlies hebben, het percentage aan omzetverlies wordt berekend aan de hand van een referentieperiode.
 • Met terugwerkende kracht kun je vanaf 1 maart een tegemoetkoming van maximaal 90% van de loonsom terugkrijgen. Per medewerker is wel een maximum ingesteld van € 9538,- per maand.
 • De tegemoetkoming wordt berekend op basis van je omzetdaling (Voorbeeld: bij een omzetverlies van 100% ontvang je maximaal 90%, bij een omzetverlies van 50% maximaal 45%, enzovoorts).

Belangrijke voorwaarden:

 • Je moet het reguliere salaris van jouw personeel doorbetalen.
 • Je mag geen ontslagaanvraag indienen op basis van bedrijfseconomische redenen. 

 Aanvraag indienen

Van maandag 6 april tot en met zondag 31 mei 2020 kun je je via het UWV aanmelden voor deze tegemoetkoming in loonkosten. Als het UWV jouw aanvraag goedkeurt, betaalt het UWV in totaal een voorschot van 80% uit. Het eerste deel kun je binnen 2 tot 4 weken na de aanvraag verwachten. Na afloop van de periode waarover de NOW is toegekend, vindt een eindafrekening plaats. Heb je meer omzetverlies dan vooraf gepland? Dan ontvang je een nabetaling. Heb je minder omzetverlies dan vooraf gepland? Dan moet je het verschil terugbetalen.

Uitgebreidere informatie over de voorwaarden en de uitvoering vind je op de website van Rijksoverheid.

Advies nodig?

Voor verdere vragen over de NOW regeling verwijzen wij jou door naar het UWV. Het UWV kan het juiste advies geven voor jouw specifieke situatie.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »