Wegens onderhoud is my.tentoo het weekend van 6 en 7 juni niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Bijna helft zzp’ers heeft hoger opleidingsniveau

16 augustus 2018

Bijna helft zzp’ers heeft hoger opleidingsniveau

5 op de 6 zzp’ers heeft een MBO opleiding of meer gedaan. Het aantal zelfstandige ondernemers met een lager opleidingsniveau daalt hierdoor. Bijna de helft heeft een hoger opleidingsniveau. Dit blijkt uit een update van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoger opleidingsniveau

Bijna de helft (46%) van de zzp’ers heeft nu een hoger opleidingsniveau. Het CBS verstaat onder een lager opleidingsniveau mensen tot MBO1 niveau en/of een niet afgeronde middelbare school. Het aantal daalde tussen 2016 en 2018 met maar liefst 20.000. Dat terwijl het aantal zelfstandige ondernemers wel toenam.

In 2004 had nog 21% van alle zzp’ers een lager opleidingsniveau, in 2018 is dat afgenomen naar 16%. Tussen 2016 en 2018 nam het aantal zzp’ers met een midden-opleidingsniveau (MBO/MO) niet meer toe.

aantal zzp naar opleidingsniveau

Verklaring trend opleidingsniveau

Een van de verklaringen van deze trend is overigens dat het opleidingsniveau van de gehele beroepsbevolking hoger wordt. Zo had in 2004 22% van de totale beroepsbevolking een ‘hoog’-opleidingsniveau; in 2018 is dat 28%. Het aandeel hoger opgeleiden onder de zzp’ers is daarmee wel dus ook flink hoger dan onder de totale beroepsbevolking.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »