Bouw aan jouw merk: Wat is 'branding'?

30 januari 2019

Bouw aan jouw merk: Wat is 'branding'?

Vol zelfvertrouwen en zonder moeite de juiste klanten aantrekken. Is dat niet fantastisch? Dát kun je bereiken met branding. In deze nieuwe rubriek 'Bouw aan jouw merk!' zoomen we in op lezersvragen rondom branding & design. Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over branding? Wat doet kleur in een design? Brandingexpert en designer Djoeke Bekkema van Studio Solide behandelt elke maand een andere vraag en geeft tips en inzichten. Met deze maand de vraag: Wat is 'branding'?

Vraag van de maand: Wat is ‘branding’?

Voor veel ondernemers is het begrip branding een beetje vaag. En dat terwijl je er super veel mee kunt bereiken! Zonde om er dus niks mee te doen. Ik leg het begrip daarom graag aan je uit.

Want zonder dat jij het door hebt, heb jij als ondernemer aan je branding gewerkt."Huh?" Ja, echt! Je hebt een werkwijze ontwikkeld, je spreekt je klanten aan en je presenteert jezelf online en offline. Dit doe je -bewust of onbewust- allemaal op jouw eigen manier.

DNA van jouw merk

Jouw branding geeft als het goed is een kernboodschap af. De boodschap is datgene waar het merk en dus jouw bedrijf voor staat, waarin wordt geloofd en wat onveranderlijk vaststaat. Het is het DNA van je merk. Bewust nadenken over deze kernboodschap en hoe je dit consistent laat zien, dat is branding.

Deze kernboodschap communiceren kan in verschillende vormen. Door middel van je huisstijl, je teksten op je website en ook hoe je met klanten omgaat. Als je daar consistent in bent, creëer je herkenning bij je doelgroep en zullen ze de kernboodschap gaan associëren met jouw merk.

Kort gezegd: branding is het vooraf bepalen van je kernboodschap en deze doortrekken in alles wat je doet zodat je merk een eenheid vormt. Door consistent te zijn in je kernboodschap, wek je vertrouwen bij precies díe klanten die jij graag wilt.

Oefening van de maand

Hoe staat het met jouw branding? Heeft jouw doelgroep de juiste associaties bij jouw merk? Vraag eens 5 ideale klanten naar hun associaties bij jouw merk! Het zal je verrassen en interessante feedback geven.

Heb je ook een vraag of dilemma rondom branding of design? Stuur je vraag in door het formulier onder aan deze pagina in te vullen. Wie weet wordt je vraag in de volgende blog beantwoord.

Stel je vraag aan Djoeke

Vul hier alsjeblieft je naam in.

Vul hier alsjeblieft een geldig e-mailadres in

Hier kan je jouw bericht kwijt.

djoeke bekkema

 Ik ben Djoeke Bekkema, brandexpert en designer. Ik bouw samen met ondernemers aan hun (re)branding zodat ze hun unieke boodschap maximaal gaan uitdragen. Dit doe ik door middel van een strategie-brainstorm. Daarna vertaal ik de boodschap naar een pakkende huisstijl inclusief logo. Op deze manier klopt de binnenkant van het merk met de buitenkant en is de ondernemer helemaal klaar om vol zelfvertrouwen zijn/haar ideale klanten aan te trekken. Meer weten? www.studiosolide.nl

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »