Cao-lonen stegen in jaren niet zo snel

07 juni 2019

Cao-lonen stegen in jaren niet zo snel

Van alle cao’s die in mei zijn afgesloten, lag de gemiddelde afgesproken loonstijging op bijna 3 procent (2,96). De cao-lonen stegen al jaren niet zo snel. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van werkgeversvereniging AWVN.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis (ruim 10 jaar geleden) lag de gemiddelde cao-stijging niet zo hoog. In 2018 stegen de lonen gemiddeld met 2,3 procent. De groeiende loonstijging is het resultaat van de goed draaiende Nederlandse economie. De politiek en vakbonden pleitten al langer voor stevige loonsverhogingen, zodat de koopkracht meestijgt met de winst van bedrijven. Werkgevers gaan daar nu meer en meer in mee.

Groei houdt aan

Volgens werkgeversvereniging AWVN is het gebruikelijk dat de loonstijgingen in een later stadium meegroeien met de economie. Aangezien vakbond FNV streeft naar een cao-stijging van 5 procent, is de kans groot dat de gemiddelde loonstijging voorlopig nog wel even aanhoudt.

Nog veel cao's te gaan

In 2019 lopen in totaal 425 cao’s af voor 3,1 miljoen werknemers. Daarvan zijn in de eerste 5 maanden 134 vernieuwd. Omdat in 2018 circa 40 afgelopen cao’s niet zijn vernieuwd, kan het aantal nieuwe cao’s in 2019 zelfs hoger uitkomen dan 425.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »