Digitalisering maakt van iedereen een zzp’er

22 maart 2018

Digitalisering maakt van iedereen een zzp’er

Volgens futuroloog Wim de Ridder is de toekomst van de arbeidsmarkt er een zonder grote werkgevers. Door de digitalisering is de rol van grote bedrijven passé en bijna iedereen eigen baas. Werkgevers maken plaats voor apps en platforms.

De Ridder voorziet een arbeidsmarkt vol zzp’ers. Want waarom heb je nog een baas nodig als je door middel van apps en platforms zelf je diensten kunt slijten? Mede door digitalisering kan iedereen zijn eigen merk zijn en zichzelf verkopen als zzp’er.

Grootschalige ontwikkeling
Het aantal zzp’ers in Nederland is inmiddels al gegroeid tot meer dan een miljoen. Volgens De Ridder is dit pas het begin van een veel grootschaliger ontwikkeling. Hij voorspelt dat de ’producerende consument’ de spil wordt van de economie. Dit zijn éénpitters die via apps en andere platforms hun diensten aanbieden, zoals er nu al thuiskoks zijn en mensen die via Airbnb hun huis verhuren. Die trend zal een hoge vlucht nemen, aldus de futuroloog.

Bron: Telegraaf

Lees ook:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
Onbekommerd ondernemen

Onbekommerd ondernemen

Ervaren ondernemer of sta je in de startblokken? Met onze gratis whitepapers informeren wij je over alle randzaken van het ondernemerschap. Zo kom jij dit jaar beslagen ten ijs!

Open whitepapers

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »