020 - 420 20 70

Doorwerken na 65ste voor velen niet mogelijk

03 januari 2017

Doorwerken na 65ste voor velen niet mogelijk

Veel werknemers zijn fysiek niet in staat om na hun 65ste door te werken. Hiervoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). De vereniging stelt dat een verhoging van de AOW leeftijd alleen geschikt is voor hoogopgeleiden.

Voor de meeste werknemers ligt de pensioenleeftijd nu al bij 67 jaar, maar de NVAB vindt dat de overheid op de rem moet trappen. "We zijn er niet klaar voor", zegt bedrijfsarts en NVAB-bestuurder Ernst Jurgens. "Lageropgeleiden worden gedurende hun loopbaan zo zwaar belast dat het een keer ophoudt. Ze voeren vaak fysiek zwaar werk uit. Kraakbeen bijvoorbeeld is op een gegeven moment gewoon versleten", waarschuwt Jurgens.

Investeren in opleiden en omscholen

Staatssecretaris Klijnsma stelt dat een hogere pensioenleeftijd nodig is om de AOW betaalbaar te houden. Ze wijst op de verantwoordelijkheid van werkgevers: “Werkgevers moeten investeren in opleidings- en omscholingstrajecten, zodat ouderen een functie krijgen die ze aankunnen."

Ook volgens Tentoo directeur Paul den Ronden is omscholing noodzakelijk: “Voor velen is het simpelweg geen optie om eerder te stoppen met werken wegens een gering pensioen. Dit geldt behalve voor veel werknemers ook voor zzp’ers. Voor deze groep biedt een omscholingstraject uitkomst. Ze kunnen worden omgeschoold naar een andere functie die hen minder zwaar belast.”

Werknemers die na 1954 geboren zijn, kunnen met 67 jaar en drie maanden met pensioen. Vanaf 2022 schuift de AOW-leeftijd mee met de levensverwachting.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »