Financiële voordelen van het ondernemerschap

07 november 2012

Financiële voordelen van het ondernemerschap

De meeste voordelen van het ondernemerschap zijn algemeen bekend, namelijk de vrijheid van handelen, van uw hobby uw beroep maken en zelf uw tijd in kunnen delen. Maar zijn ook alle financiële voordelen van het ondernemerschap bekend?

Winstvrijstelling

De overheid heeft voor u als ondernemer aftrekposten beschikbaar, zoals de winstvrijstelling MKB/ MKB aftrek. Werkt u minimaal 1.225 uur per jaar voor uw onderneming, dan kunt u €4.000 tot €10.000 per jaar aftrekken via de ondernemersaftrek/zelfstandigenaftrek.

Startersaftrek

Bent u een startende ondernemer, dan komt u bovendien in aanmerking voor startersaftrek. Startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers. Doordat u al deze aftrekposten van uw brutowinst mag aftrekken, wordt uw winst lager en hoeft u minder belasting te betalen.

Aftrekbare kosten

Naast deze aftrekposten, zijn ook kosten in het algemeen aftrekbaar. Hier betaalt u geen inkomstenbelasting over, want dit gaat direct van uw omzet af. Als u bijvoorbeeld een nieuwe laptop aanschaft van €1.500, dan wordt de aanschafprijs direct in mindering gebracht op uw omzet. Hierdoor betaald u over €1.500 minder inkomstenbelasting. Indien u per jaar meer dan €2.300 investeert, komt u in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Deze aftrekpost is 28% van het totaal geïnvesteerde bedrag tot een maximum van €55.248. Boven de €55.248 gelden andere regels.

Gratis advies

Wilt u nog meer weten over de financiële voordelen van het ondernemerschap of gratis advies over andere zaken die te maken hebben met het ondernemerschap? Maak dan gebruik van ons telefonisch spreekuur (020-524 60 59). In de maand november zijn wij iedere woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur bereikbaar.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »