Freelancers werken massaal door op vakantie

16 juli 2015

Freelancers werken massaal door op vakantie

Veel freelancers komen op vakantie maar moeilijk los van hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van Tentoo Payroll onder haar freelancers. 94 procent van de zelfstandigen blijft bereikbaar per mail en/of telefoon. Daarnaast geeft bijna 50 procent aan door te werken op vakantie. 

Bijna alle freelancers die op vakantie gaan, blijven bereikbaar voor opdrachtgevers. De meesten van hen zijn bereikbaar, omdat hun opdrachtgevers dat vragen of omdat het nodig is voor het werk. Ruim 50 procent checkt zelfs dagelijks de werkmail.

Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: Freelancers blijven graag bereikbaar voor hun opdrachtgevers. Ze voelen veel betrokkenheid bij hun werk en klanten, waardoor zij graag dat extra stapje willen zetten. Ook op vakantie. Daarnaast besteden opdrachtgevers een deel van hun bedrijfsvoering uit aan de zelfstandigen waardoor de freelancer vaak het enige aanspreekpunt is voor het bedrijf.”

Doorwerken tijdens de vakantie

Naast bereikbaarheid, heeft een grote groep freelancers er ook geen problemen mee om door te werken tijdens de vakantie. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan de laptop open te klappen aan het zwembad of strand. Als reden wordt genoemd dat het werk niet stilgezet kan worden én dat de freelancer geen geld verdient als er niet gewerkt wordt.

Den Ronden: “Een belangrijke reden om voor een carrière als freelancer te kiezen is vrijheid. De freelancers bepalen zelf waar, wanneer en hoe ze werken. Ook op vakantie kunnen zij aan de slag. Sterker nog; een andere, zonnige omgeving kan heel inspirerend werken! Zo kunnen ze met de voeten in het zwembad geld verdienen én van de vakantie genieten.”

Ondanks dat de freelancers niet volledig loskomen van hun werk, ervaart slechts 8 procent van hen werkstress op vakantie. Er werken ruim 22.000 freelancers via Tentoo. 

Tentoo heeft een infographic gemaakt naar aanleiding van het onderzoek.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »