020 - 420 20 70

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

07 juni 2017

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

De handhaving op de Wet DBA is opnieuw opgeschort. Dit maakte minister Eric Wiebes onlangs bekend. Door deze opschorting krijgen zzp’ers en opdrachtgevers tot 1 juli 2018 geen boetes of naheffingen.

De wet DBA is in mei 2016 in het leven geroepen om zowel zzp’ers als opdrachtgevers meer duidelijkheid te geven over hun onderlinge arbeidsrelatie. Modelovereenkomsten omschrijven aan welke voorwaarden de samenwerking tussen de zelfstandige en de opdrachtgever moet voldoen. Door onduidelijkheden rondom het naleven van de wet en bijbehorende overeenkomsten, werd de handhaving eerder al uitgesteld tot 1 januari 2018. Dat is nu dus met 6 maanden verlengd.

Modelovereenkomsten blijven beschikbaar

Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen tot die tijd gewoon blijven werken met de modelovereenkomsten. Het gebrek aan handhaving betekent ook niet dat ‘kwaadwillenden’ vrij spel hebben. Wanneer opdrachtgevers bewust misbruik maken van de wet DBA, kunnen zij wél een naheffing of boete verwachten.

Lees ook:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »