Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

07 juni 2017

Handhaving Wet DBA opnieuw opgeschort

De handhaving op de Wet DBA is opnieuw opgeschort. Dit maakte minister Eric Wiebes onlangs bekend. Door deze opschorting krijgen zzp’ers en opdrachtgevers tot 1 juli 2018 geen boetes of naheffingen.

De wet DBA is in mei 2016 in het leven geroepen om zowel zzp’ers als opdrachtgevers meer duidelijkheid te geven over hun onderlinge arbeidsrelatie. Modelovereenkomsten omschrijven aan welke voorwaarden de samenwerking tussen de zelfstandige en de opdrachtgever moet voldoen. Door onduidelijkheden rondom het naleven van de wet en bijbehorende overeenkomsten, werd de handhaving eerder al uitgesteld tot 1 januari 2018. Dat is nu dus met 6 maanden verlengd.

Modelovereenkomsten blijven beschikbaar

Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen tot die tijd gewoon blijven werken met de modelovereenkomsten. Het gebrek aan handhaving betekent ook niet dat ‘kwaadwillenden’ vrij spel hebben. Wanneer opdrachtgevers bewust misbruik maken van de wet DBA, kunnen zij wél een naheffing of boete verwachten.

Lees ook:

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker
 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »