Maandag 2 maart is my.tentoo vanaf 18.00 tijdelijk niet beschikbaar vanwege onderhoud. 

IMF: verschillen tussen zzp'ers en werknemers verkleinen, lonen omhoog

06 december 2018

IMF: verschillen tussen zzp'ers en werknemers verkleinen, lonen omhoog

De verschillen tussen werknemers met een vast of tijdelijk contract en zzp'ers moeten worden verkleind en de lonen moeten omhoog. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag in een rapport over Nederland.

Met name de belastingregels voor werknemers en zzp'ers en de verschillen in sociale bescherming moeten volgens het IMF worden aangepakt. De loonbelasting kan nog wel iets lager, maar de huidige voorgestelde verlaging van die belasting en de verhoging van het lagere btw-tarief zijn goede eerste stappen, zei IMF-econoom Tom Dorsey in een toelichting.

Flexibiliteit vergroten

Tegelijkertijd mag de flexibiliteit op de arbeidsmarkt worden vergroot. Als dat laatste gebeurt, zijn bedrijven volgens Dorsey ook eerder geneigd om de salarissen te verhogen.

Hervorming pensioenstelsel aantrekkelijker voor zelfstandigen

Ook is het volgens het IMF tijd om het pensioenstelsel te hervormen. Door het pensioenstelsel te hervormen naar een systeem met persoonlijke potten, ontstaat er meer transparantie en minder onzekerheid. Dan kunnen ook meer zzp'ers daaraan deelnemen. Zo'n systeem is aantrekkelijker voor zelfstandigen. Het IMF wil ook dat verdere stappen worden gezet om de schulden van huishoudens te verlagen. De afgelopen jaren zijn al maatregelen genomen om de hypotheekschulden te verlagen. Het maximale leenbedrag voor hypotheken moet echter nog verder omlaag en de hypotheekrenteaftrek moet wat de IMF-economen betreft verdwijnen. Huren en kopen worden dan hetzelfde behandeld.

Bron: nu.nl

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »