In wat voor land willen we werken?

24 januari 2020

In wat voor land willen we werken?

De huidige regels rondom werk passen onvoldoende bij de wereld van werk anno 2020. Dat is de hoofdconclusie van Commissie Regulering van werk. Deze commissie werd eind 2018 ingesteld door het kabinet om te adviseren over de veranderingen op de arbeidsmarkt en de mogelijke gevolgen voor de regelgeving. Deze week presenteerde de Commissie haar bevindingen en adviezen.

De wereld van werk is volop in beweging door technologische, economische, demografische ontwikkelingen en veranderende voorkeuren van werkenden. Met name de laatste decennia verandert het werk en de eisen die mensen daaraan stellen volop. Passen de regels nog wel bij de wereld van werk? Dat zocht de Commissie Regulering van werk uit het afgelopen jaar uit. Het resultaat: het rapport ‘In wat voor land willen we werken? (pdf)’.

Koolmees: heldere analyse

Minister van SZW Wouter Koolmees reageerde donderdag op het rapport. “De analyse van de commissie is helder. En het is in mijn ogen ook een juiste analyse. Het vult het WRR-rapport ‘Het betere werk’, van vorige week, aan. En het overlapt met het kabinetsbeleid voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Nederland. De vierslag wendbaarheid, duidelijkheid, weerbaarheid en wederkerigheid biedt bovendien een nuttige denkstructuur. Het is nu zaak na te denken over hoe die nader in te vullen.”

Juiste weg ingeslagen

Koolmees linkt het advies ook aan de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), die hij initieerde en sinds 1 januari van kracht is. “De richting van een aantal beleidsaanbevelingen in dit rapport is in veel gevallen in lijn met het kabinetsbeleid. Met het herstellen van het evenwicht hebben we al eerste stappen gezet. We verkleinen verschillen tussen vast en flex. De zzp-wetgeving staat in de steigers. We maken het aantrekkelijk om mensen in dienst te nemen, bijvoorbeeld door maatregelen in de WAB en afspraken rond de loondoorbetaling. En tegelijkertijd geven we ruimte aan échte ondernemers. Dat sterkt me ook in de overtuiging dat de ingeslagen weg de juiste is.”

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »