Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

09 juni 2017

Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

Zeeland en Utrecht tellen per vacature de minste werklozen. Daarmee is de arbeidsmarkt in deze twee provincies het krapst. Dit meldt het CBS op basis van de cijfers van het eerste kwartaal van 2017. Groningen heeft de ruimste arbeidsmarkt.

Gemiddeld staan in Nederland 2,7 werklozen tegenover elke vacature. Daarmee is de spanning op de arbeidsmarkt hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar (3,9 werklozen per vacature). De arbeidsmarktkrapte verschilt behoorlijk per provincie. Waar in Utrecht en Zeeland ‘slechts’ 1,8 werklozen tegenover een openstaande vacature staan, gaat het in Groningen om vier werklozen per vacature.

Twee oorzaken

De toegenomen krapte op de arbeidsmarkt heeft twee oorzaken: het aantal werklozen is gedaald, terwijl het aantal vacatures juist is toegenomen. Dit geldt voor alle twaalf provincies. Het landelijk gemiddelde van 2,7 werklozen per openstaande vacature komt overigens nog niet in de buurt van de arbeidsmarktkrapte kort voor de crisis in 2008. Toen stonden tegenover elke vacature 1,4 werklozen.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Gewoon geen gezeur, alles online invullen. En alles is lekker gemakkelijk digitaal terug te zien op my.tentoo. En gelukkig geen papieren post."

  Elmer Kloppenburg - Sportinstructeur
 • "Ik ben al jaren super tevreden met Tentoo!"

  Corinne van der Heiden - Visagiste
 • "Ik ben erg tevreden over de serviceverlening. Ik heb Tentoo al aan vele kennissen aanbevolen die de tijd - net als ik - nog niet rijp achten om zzp’er te worden. Payrolling is een goede tussenoplossing!"

  J. Kooman - Marketing & Communicatieprofessional
 • "Na 27 jaar trouwe dienst verloor ik mijn baan. Als 45 plusser is het lastig solliciteren. Gelukkig kon ik via payroll van Tentoo snel als freelancer aan de slag, zonder mijn sociale zekerheid te verliezen. Een ideale uitkomst!"

  Henri Janssen - Technisch Schrijver
 • "Niets op aan te merken. Ik ben wel eens vaker uitbetaald door payroll bedrijven. Ik vind Tentoo tot nu toe het meest professioneel. Super!"

  Philip Korff de Gidts - Logistiek en traffic medewerker
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "De medewerkers zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam."

  David Sinner - Lichttechnicus
 • "Ga vooral zo door!"

  Mike Strik - Digitale duizendpoot

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »