Op woensdag 25 april is my.tentoo.nl tussen 18.00 en 21.00 uur niet bereikbaar wegens onderhoud. Na 21.00 uur kun je weer inloggen op my.tentoo. Onze excuses voor het ongemak.

020 - 420 20 70

Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

09 juni 2017

Krapste arbeidsmarkt in Zeeland en Utrecht

Zeeland en Utrecht tellen per vacature de minste werklozen. Daarmee is de arbeidsmarkt in deze twee provincies het krapst. Dit meldt het CBS op basis van de cijfers van het eerste kwartaal van 2017. Groningen heeft de ruimste arbeidsmarkt.

Gemiddeld staan in Nederland 2,7 werklozen tegenover elke vacature. Daarmee is de spanning op de arbeidsmarkt hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar (3,9 werklozen per vacature). De arbeidsmarktkrapte verschilt behoorlijk per provincie. Waar in Utrecht en Zeeland ‘slechts’ 1,8 werklozen tegenover een openstaande vacature staan, gaat het in Groningen om vier werklozen per vacature.

Twee oorzaken

De toegenomen krapte op de arbeidsmarkt heeft twee oorzaken: het aantal werklozen is gedaald, terwijl het aantal vacatures juist is toegenomen. Dit geldt voor alle twaalf provincies. Het landelijk gemiddelde van 2,7 werklozen per openstaande vacature komt overigens nog niet in de buurt van de arbeidsmarktkrapte kort voor de crisis in 2008. Toen stonden tegenover elke vacature 1,4 werklozen.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »