Laat de berekening LIV en LKV controleren

26 februari 2019

Laat de berekening LIV en LKV controleren

Werkgevers die in 2018 recht hadden op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) ontvangen voor 14 maart de voorlopige berekening van de Belastingdienst. Deze berekening laat zien wat je aan lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostenvoordeel (LKV) ontvangt. Belangrijk is dat je deze berekening na ontvangst zo spoedig mogelijk laat controleren. De gegevens kunnen tot en met 1 mei gecorrigeerd worden.

LKV en LIV ontvangen

Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die oudere uitkeringsgerechtigden (56 jaar en ouder), scholingsbelemmerden of werknemers met een arbeidsbeperkingen in dienst nemen. Tevens geldt de tegemoetkoming voor de herplaatsing van personen met een arbeidsbeperking. Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon, waardoor de loonkosten voor de werkgever dalen.

Om deze tegemoetkomingen te ontvangen, is het van belang dat je de berekening controleert. Staan alle werknemers die aan de voorwaarden van de LIV voldoen, in de berekening vermeld? En zijn alle gegevens van de werknemer(s) correct? Indien de gegevens onvolledig of foutief zijn, kan het totaalbedrag van de berekening lager uitvallen.

Tentoo HR controleert en/of corrigeert 

Ben je klant van Tentoo HR? Stuur de brief met berekening van de Belastingdienst dan na ontvangst door naar HR@tentoo.nl. Wij zorgen dat de aangeleverde gegevens volledig en correct zijn.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »