020 - 420 20 70

Massaal bezwaar tegen BTW privégebruik auto

10 april 2017

Massaal bezwaar tegen BTW privégebruik auto

De Belastingdienst heeft sinds 2011 circa twee miljoen bezwaarschriften ontvangen met betrekking tot de omzetbelasting inzake het privégebruik van de auto, die ter beschikking is gesteld door de werkgever.

Organisaties die auto’s van de zaak hebben rondrijden van voor 31 december 2016 moeten in de loonaangifte 2017 rekening houden met de 25%-bijtelling. Voor auto’s van de zaak na die datum geldt echter een percentage van 22%. De vraag is echter of dit verschil niet discriminerend is. Personen rijden namelijk een vrijwel identieke auto, maar door het verschil in bouwjaar betaalt de één 3% meer dan de ander.

Massaal bezwaar

De Belastingdienst heeft inmiddels 2 miljoen bezwaarschriften ontvangen tegen deze berekening van de BTW-correctie. De staatssecretaris heeft nu, uit het oogpunt van efficiëntie en eenduidige afdoening, besloten een groot deel van de bezwaren als massaal bezwaar aan te wijzen.

Uitstel van betaling vragen

Totdat de Hoge Raad beslist, legt de Belastingdienst aanslagen op waarbij geen rekening is gehouden met de procedure. Als jouw organisatie een aanslag ontvangt, moet die betaald worden. Wel kan er om uitstel van betaling worden gevraagd voor het deel van de aanslag dat gaat over datgene wat betwist is.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »