020 - 420 20 70

Massaal bezwaar tegen BTW privégebruik auto en BTW

10 april 2017

Massaal bezwaar tegen BTW privégebruik auto en BTW

De Belastingdienst heeft sinds 2011 circa twee miljoen bezwaarschriften ontvangen inzake het privégebruik van de auto en omzetbelasting.  Vier procedures daarover zijn in behandeling bij de Hoge Raad.

Als iemand bezwaar heeft gemaakt tegen de btw voor het privégebruik van de auto van de zaak, dan valt het bezwaar onder het massaal bezwaar als het voldoet aan alle volgende voorwaarden:

 • Het gaat in het bezwaar om een of meer van de vragen die de Hoge Raad behandelt.
 • Er is uiterlijk bezwaar gemaakt op de dag vóór de dag waarop de Belastingdienst de beslissing neemt.
 • Er is op tijd bezwaar gemaakt.
 • De Belastingdienst heeft nog geen uitspraak gedaan op uw bezwaar.

Massaal bezwaar

De Belastingdienst heeft sinds 2011 circa twee miljoen bezwaarschriften ontvangen waarin een aantal rechtsvragen aan de orde is met betrekking tot de omzetbelasting inzake het privégebruik van de auto die ter beschikking is gesteld door de werkgever.

Uitstel van betaling vragen

In vier gevallen wordt hierover geprocedeerd, de overige bezwaarschriften zijn in goed overleg aangehouden in afwachting van de uitkomst van de procedures. De vier procedures beslaan alle aan de orde zijnde rechtsvragen. De procedures zijn in behandeling bij de Hoge Raad. De verwachting is dat binnen afzienbare tijd uitspraak wordt gedaan.

Reacties (1)

 • Ton Penders

  Ton Penders

  06 februari 2018 op 13:55 |
  Hier worden twee dingen door elkaar gehaald. De 2 miljoen bezwaarschriften gaan over de BTW -correctie berekening, een regeling die veranderd is in 2011. Daarnaast heeft u het over de fiscale bijtelling (heeft niks met BTW te maken, dit is een onderdeel van het loon --> IB). Hier loopt nog geen massaal bezwaar procedure voor. Dat is ook logisch want voor de werknemer is hier pas bezwaar tegen mogelijk bij de aanslag 2017 en voor de werkgever per maand als de loonheffingen worden afgedragen.
  Twee heel verschillende zaken dus!

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »