020 - 420 20 70

Meer parttime zzp’ers gestart

12 oktober 2017

Meer parttime zzp’ers gestart

In juli, augustus en september gingen 8.318 ‘parttime zelfstandigen’ van start. Dat zijn er 2.361 meer dan in het derde kwartaal van 2016, een stijging van 11 procent. Dit blijkt uit de KvK-Bedrijvendynamiek over de eerste drie kwartalen van 2017.

Parttime zzp’ers zijn de zelfstandigen die hebben aangegeven dat ze minder dan 15 uur per week aan hun onderneming besteden en geen personeel in dienst hebben. Inclusief de fulltime zelfstandigen startten van januari tot en met september 33.994 mensen als zzp’er. Dat zijn 4 procent meer startende zelfstandigen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meer ondernemingen

Als we het nog breder bekijken dan alleen de zzp’ers: in de eerste 9 maanden van 2017 zijn meer ondernemingen gestart dan vorig jaar. Het totaalaantal ondernemingen in ons land groeide met 3,1 procent tot 1.801.965, daarvan zijn 916.688 zzp’er.

Parttime ondernemen steeds populairder

Parttime zelfstandig ondernemen naast je baan of studie wint al jaren aan populariteit. In ons whitepaper ‘Parttime ondernemen’ lees je wat de voordelen en risico’s zijn van deze manier van ondernemen. Ook geven we tips om de risico’s te minimaliseren. Je kunt de whitepaper hier lezen. Ook tijdens het webinar ‘Is payroll iets voor mij?’ bleek dat veel parttime zelfstandigen starten met payrolling. Bekijk het fragment hier terug:

Benieuwd naar het volledige webinar? Je vindt hem hier.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »