Nederland telt steeds meer werkenden

25 juni 2019

Nederland telt steeds meer werkenden

Nederland telt steeds meer werkende inwoners. Het aantal 15- tot 75-jarigen met een betaalde baan nam de afgelopen 3 maanden met 11.000 per maand toe en staat nu op 8,9 miljoen. Het aantal werklozen is gedaald tot 302.000.

In mei was 68,7 procent van de bevolking aan het werk, evenveel als in maart en april. Het aantal werkenden steeg de afgelopen maanden minder hard dan in het eerste kwartaal, meldt het CBS. In de eerste 3 maanden van dit jaar groeide het aantal werkenden met gemiddeld 16.000 per maand. De afgelopen maanden was dit maandelijks gemiddeld 11.000.

Steeds minder werklozen

Het aantal werklozen nam de afgelopen maanden juist af, gemiddeld met 3.000 per maand. In mei was 3,3 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dat is het laagste percentage sinds jaren. Ter vergelijking: eind 2018 lag dit percentage met 3,5 voor het eerst onder het laagste niveau van voor de economische crisis (2008).

Miljoenen zonder baan, 300.000 werklozen

Ruim 4,1 miljoen mensen in ons land hadden in mei geen betaalde baan, Dit zijn voornamelijk mensen die niet (recent) op zoek zijn naar werk of niet beschikbaar zijn; zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Zo blijven er ruim 300.000 officiële werklozen over.

Minder WW-uitkeringen dan vorig jaar

Het UWV verstrekte eind mei 251.000 WW-uitkeringen. Dat waren er 7.000 minder (-2,6 procent) dan een maand ervoor. Het zijn zelfs 50.000 lopende uitkeringen minder dan in mei 2018 (-16,7 procent). Ook de duur van de uitkering is afgenomen. In mei 2018 ontving een derde de WW-uitkering 1 jaar of langer, afgelopen maand was dit 27,6 procent.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »