Wegens onderhoud is my.tentoo het weekend van 6 en 7 juni niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Nibud wil verplicht pensioen voor zzp'ers

23 oktober 2018

Nibud wil verplicht pensioen voor zzp'ers

Het Nibud, Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, pleit voor een automatische pensioenopbouw voor zzp'ers. Dit moet voorkomen dat een grote groep gepensioneerden met geldproblemen zit. Dat blijkt uit het rapport ‘Rondkomen na pensionering, nu en in de toekomst’.

Te veel werkenden denken volgens het instituut niet goed na over hun latere financiële situatie. Daarom moet iedereen automatisch voor het pensioen gaan sparen.

Eindjes aan elkaar knopen

Een verplichte pensioenopbouw zou dit moeten voorkomen, aldus het instituut. Volgens het systeem zouden alle werkenden op basis van bijvoorbeeld een opbouwpercentage een pensioen opbouwen. Gepensioneerde zzp’ers hebben volgens het Nibud meer moeite met rondkomen dan andere gepensioneerden. Van de zelfstandigen in ruste heeft 44 procent niet genoeg inkomen om te kunnen sparen of onverwachte uitgaven op te vangen. Van alle gepensioneerden vindt eenderde het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen.

Werkgeversorganisaties: keuze ligt bij ondernemer

Een verplichte pensioenopbouw is geen populair standpunt: veel werkgeversorganisaties vinden dat ondernemers zelf de vrijheid moeten behouden om te bepalen waar ze hun geld aan uitgeven. Het onderwerp is al jaren een heet hangijzer. Paul Den Ronden, Algemeen directeur van Tentoo, schreef er twee jaar geleden al een blog over: “Verplicht pensioenfonds voor zzp’ers? Slecht plan!”.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »