Noodpakket voor ondernemers verlengd én uitgebreid

05 juni 2020

Noodpakket voor ondernemers verlengd én uitgebreid

Ondernemers worden langer én uitgebreider (financieel) ondersteund. Dit maakte het kabinet onlangs bekend. De overheid verlengde niet alleen de regelingen NOW, TVL en Tozo, er komt ook een nieuwe regeling voor flexkrachten die de dupe zijn van de coronacrisis.

NOW 2.0

Tienduizenden werkgevers maakten de afgelopen weken gebruik van de NOW-regeling. De overheid komt werkgevers via deze regeling voor miljarden euro's tegemoet in de loonkosten. Het doel: banen beschermen en werkgevers compenseren in de kosten. Eind mei is besloten de regeling met 4 maanden te verlengen (NOW 2.0). Dit gaat over een tegemoetkoming van de loonkosten voor juni, juli, augustus en september.

NOW en flexkrachten
De overheid berekent de hoogte van de tegemoetkoming in loonkosten van medewerkers op basis van de omzetdaling van hun werkgever. Voor medewerkers die jij zelf in dienst hebt, dien je zelf een NOW-aanvraag bij het UWV in. Tentoo is de juridisch werkgever van flexkrachten die via ons worden ingezet. Dit betekent dat wij een compensatie krijgen voor deze flexkrachten. Voor onze klanten voeren wij de NOW-regeling (NOW 1.0 en NOW 2.0) uit via onze corona-leegloopurenregeling. Klanten die hiervoor in aanmerking komen zijn gemaild over de werkwijze en de voorwaarden van deze regeling.

TVL 2.0

MKB-ondernemers in onder meer de horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen – bovenop de NOW-tegemoetkoming – een tegemoetkoming van de overheid. Deze TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) is onlangs gedetailleerder uitgewerkt én verlengd tot eind september. Afhankelijk van de omvang van je bedrijf, je de hoogte van je vaste lasten en je omzetdaling, krijg je een tegemoetkoming in de vaste lasten tot maximaal 50.000 euro. Aanvragen kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Tozo 2.0

Ook de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers) is verlengd tot eind september. Deze regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Ook maakt het een lening mogelijk voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Tozo 2.0 gaat over de maanden juni, juli, augustus en september. Aanvragen kan bij je woongemeente.

TOFA

De overheid presenteerde ook een gloednieuwe regeling voor flexkrachten: de TOFA (Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten). Deze regeling is voor flexkrachten die door de coronacrisis (bijna) geen inkomsten meer hebben. Zij kunnen een aanvraag voor een tegemoetkoming indienen bij het UWV. De tegemoetkoming is voor mensen die in februari minimaal 500 euro per maand verdiende. Het wordt waarschijnlijk een vaste tegemoetkoming van 600 euro per maand voor een periode van 3 maanden. De regeling wordt naar verwachting eind juni opengesteld en loopt via het UWV.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »