Op woensdag 25 april is my.tentoo.nl tussen 18.00 en 21.00 uur niet bereikbaar wegens onderhoud. Na 21.00 uur kun je weer inloggen op my.tentoo. Onze excuses voor het ongemak.

020 - 420 20 70

Ondernemers werken vaak door op vakantie

28 december 2016

Ondernemers werken vaak door op vakantie

Out of office mail aan en met een relaxed gevoel op vakantie? Helaas: veel ondernemers kunnen tijdens hun vakantie niet echt ontspannen, blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ivox onder 420 respondenten.

Uit het onderzoek blijkt dat drie op de vier ondernemers hun telefoon en mailbox niet met rust kunnen laten en deze regelmatig blijven checken, wanneer zij op vakantie zijn. Eén op de acht geeft zelfs aan voortdurend contact te hebben met kantoor.

Twee van de tien ondernemers maken het helemaal bont: ze nemen niet eens één keer per jaar een vakantie van minstens een week. Gelukkig is er een aantal zelfstandigen dat het wel lukt om alle beslommeringen even te laten voor wat ze zijn: 25 procent durft zelfs zijn of haar telefoon uit te zetten.

Bereikbaar per mail en telefoon

In de zomer van 2015 heeft Tentoo een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd. Ook uit dat onderzoek blijkt dat ondernemers maar moeilijk loskomen van hun werk tijdens vakantie. Maar liefst 94 procent van de zelfstandigen gaf tijdens dit onderzoek aan bereikbaar te blijven per mail en/of telefoon. Bijna de helft werkt zelfs door. Ondanks dat de ondernemers niet volledig loskomen van hun werk, ervaart slechts 8 procent van hen werkstress op vakantie.

Tentoo heeft naar aanleiding van het onderzoek een infographic gemaakt.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »