Ondernemersverhaal: Freelancende scrummaster met sociale zekerheid

09 april 2019

Ondernemersverhaal: Freelancende scrummaster met sociale zekerheid

Rob Brink werkt als testmanager en scrummaster via Tentoo. Hij geniet van zijn grote vrijheid als zzp’er én van de zekerheid die hij heeft in periodes zonder opdrachten. Rob vertelt ons zijn ondernemersverhaal en heeft tips voor jou als collega-ondernemer.

Na een studie Informatica startte Rob als systeembeheerder. Eerst werkte hij enkele jaren in loondienst, daarna als zelfstandige. Inmiddels werkt hij al meer dan 30 jaar in de automatisering, momenteel als testmanager met een specialisatie in agile en scrum. “De IT-wereld verandert vliegensvlug. Dat betekent ook dat ik veel verschillende opdrachten voor verschillende werkgevers heb. Ik ben blij dat dit niet ten koste gaat van mijn zekerheid.”

Waarom heb je de overstap naar het ondernemen gemaakt?

“De reden om als zelfstandige aan de slag te gaan, was voor mij de vrijheid. Ik kan volledig zelf beslissen welke opdrachten ik doe en hoe ik ze invul, zonder een manager boven mij die alles bepaalt. Ik kan doen wat ik leuk vind en zelf mijn richting bepalen. Dit bevalt maar al te goed! In vaste dienst treden komt niet eens bij mij op. Ondernemen zit in het bloed.”

Wat maakt werken via payroll voor jou ideaal?

“Ik help politiek gevoelige bedrijven en bankinstellingen met het testen van nieuwe informatiesystemen. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst. Zo stuur ik de testafdeling aan en spar ik met medewerkers over het gebruik. Dit doe ik altijd in opdrachten van een bepaalde periode. Wanneer een project afloopt, zoek ik een nieuwe opdracht. Door te payrollen ben ik ook in periodes zonder opdrachten verzekerd van een vast inkomen. Tegelijkertijd kan ik gewoon ondernemen als een echte zzp’er. Zo voel ik mij ook. Maar dan één met sociale zekerheid.”

Toekomstplannen?

“Mij lijkt het fantastisch om een opdracht bij een luchtvaartmaatschappij te doen. Als er ergens iets niét fout mag gaan, dan is het in die branche wel. Stel je voor dat er iets fout gaat met het luchtverkeer. Dat kan gewoon niet. Die verantwoordelijkheid dragen lijkt mij geweldig.”

Heb je tips voor (startende) ondernemers of andere zzp’ers?

“Zorg altijd dat je klant tevreden is. Dat doe je niet alleen door goed werk af te leveren, maar ook door tijdens een project goed contact te houden met de klant. Leg uit waarom je dingen doet. En als een klant een keer ergens ontevreden over is, stel dan meteen zelf een oplossing voor. Zorg dat hij alsnóg tevreden is.  Onderschat nooit hoe belangrijk dat is, want één tevreden klant kan je al heel veel nieuwe klanten opleveren.”

Meer weten over verzekerd en zorgeloos ondernemen via Tentoo? Bekijk ons gratis webinar of neem contact met ons op via 020 - 238 69 36 of freelancers@tentoo.nl.

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre