020 - 420 20 70

Onzekerheid opdrachtgevers en zzp’ers blijft ondanks opschorting Wet DBA

08 maart 2017

De Wet DBA kost zzp’ers nog steeds opdrachten en dus inkomsten. De opschorting van de handhaving heeft dit niet veranderd. Dit blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie Ondernemend Nederland (ONL) onder zowel opdrachtgevers als zelfstandig professionals.

"De praktijk schreeuwt om een snelle oplossing voor de problemen omtrent de positie van zzp’ers", aldus ONL. Ruim de helft van de ondervraagde zelfstandig professionals zegt dat zij nog steeds niet worden ingehuurd door blijvende onzekerheid.

Nieuw systeem dat zekerheid biedt

Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers willen dat het nieuwe kabinet snel duidelijkheid geeft over de handhaving van de Wet DBA. 85 procent van de ondernemers vindt dat de Wet DBA vervangen moet worden door een nieuw systeem. Van de ondervraagden geeft verder 78 procent aan dat een systeem van modelcontracten zonder wettelijke en fiscale grondslag niet geschikt is om vooraf zekerheid te bieden aan opdrachtgevers en zzp’ers.

ONL roept het komende kabinet op de problemen van zzp’ers hun prioriteit te maken. "Opdrachtgevers en zelfstandig professionals hebben dringend behoefte aan duidelijkheid. Duidelijke criteria moeten het mogelijk maken vooraf te zien of een professional zowel arbeidsrechtelijk als fiscaal ondernemer of werknemer is.""De praktijk schreeuwt om een snelle oplossing voor de problemen omtrent de positie van zzp’ers", aldus ONL. Ruim de helft van de ondervraagde zelfstandig professionals zegt dat zij nog steeds niet worden ingehuurd door blijvende onzekerheid.

De resultaten van het onderzoek zijn hier terug te lezen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »