Reacties op de troonrede

18 september 2019

Reacties op de troonrede

Elke derde dinsdag van september wordt op Prinsjesdag de troonrede voorgelezen. Traditiegetrouw vertelt het staatshoofd een positief verhaal over de stand van zaken in het Koninkrijk der Nederlanden. Hierop volgen positieve en minder positieve reacties. Tentoo zet de troonrede-reacties inzake de arbeidsmarkt voor jou op een rij.

Reacties op de troonrede: meer zekerheid nodig

De reacties op de troonrede zijn niet allemaal eenduidig positief, zo is te lezen op PWnet. Vakbond CNV vindt de aandacht voor middeninkomens bijvoorbeeld positief, maar benoemt ook de twee miljoen mensen met een ‘onzeker’ contract. CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden: “Zij zijn niet geholpen met wat extra koopkrachtpraatjes maar hebben zekerheid nodig.”

Investeer in werknemer

Daarnaast pleit vakbond CNV voor meer scholing. Van Wijngaarden: “Wij pleiten voor een opleidingsbudget van 1.000 euro voor iedere Nederlander.” Ook Vakcentrale voor Professionals (VCP) wil meer investeringen in werknemers. Zo roept het VCP op om te investeren in de ontwikkeling van werknemers zodat ze gezond met pensioen kunnen. Daarnaast stelt de VCP dat de regering voldoende mogelijkheden heeft voor structurele investeringen, zoals maatregelen voor het verlichten van de werkdruk.

Verschil tussen werknemers en zelfstandigen kleiner

Vakbond FNV-voorzitter Han Busker: “De voorzichtige beperking van de zelfstandigenaftrek in combinatie met de verhoging van de arbeidskorting zorgt ervoor dat het verschil in fiscale behandeling tussen werknemers en zelfstandigen kleiner wordt.”

8,1

Klantbeoordeling Tentoo

Op basis van 1979 klantbeoordelingen van alle diensten van Tentoo


8,1 uit 10

 • “Jullie maken mijn werkleven makkelijker en leuker met de ondersteuning en jullie klantvriendelijkheid”.

  Kim Coppes
 • "Payrolling van Tentoo is dé oplossing die zowel voor onze reisorganisatie als voor de reisbegeleiders perfect uitpakt. Wij kunnen nu langer op flexibele basis samenwerken. Payroll is ideaal voor de seizoensbranche!"

  Marieke Warnaar - HR Executive Koning Aap
 • “Uitstekend team, werkt snel en accuraat en neemt ons een hoop hoofdpijn uit handen.”

  Gerard de Rooij – Van Verre
 • "Door de geweldige service die jullie verlenen heb ik rust! Dank jullie wel!"

  Maria Kapteijns - Actrice
 • “Ik ben zeer tevreden over het digitaal aanleveren van de uren, de uitbetaling van het loon en de herinnering als de uren nog niet zijn getekend door de opdrachtgever. Mijn dank hiervoor. Als ik dit in een cijfer uitdruk, is dit een dikke 10.”

  Els Slagter
 • "Tentoo verzorgt voor ons de salarisadministratie. Onze mensen hebben elke maand netjes hun salaris, de loonstrookjes kloppen altijd en ik heb nergens omkijken naar. Tentoo is een professionele en efficiënte club."

  Henk Jan Beltman - CCO Tony’s Chocolonely
 • “Heel, heel veel dank. Wat Tentoo belooft, maakt het meer dan waar. Zuinig zijn (en trots) op al die goede medewerkers!”

  Marius Schalwijk

Tentoo.nl maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan met het gebruik van deze website, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer »